40 Bin Kişi Deprem Eğitimi Alacak



Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) işbirliğinde hayata geçirilen “Kuzey Anadolu Fay Hattı TIR’ı” hat güzergâhındaki 20 kenti gezerek, yurttaşlara deprem ve zorunlu deprem sigortası konusunda eğitim verecek.

Taksim Meydanı’nda metro çıkışındaki TIR’ın önünde düzenlenen toplantıda konuşan DASK Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, TIR’ın gittiği kentlerde, rasathaneden 10 kişilik öğretim ekibinin halka eğitim vereceğini söyledi. DASK İdarecisi Eureko Sigorta Genel Müdürü Okan Utkueri de amaçlarının yüzde

30’lara ulaşan poliçe oranlarını 5 yılda yüzde 50’ye ulaştırmak olduğunu dile getirerek, son 5 yılda poliçe oranlarında yüzde 56’lık bir artış yaşandığı bilgisini verdi. Utkueri, halen 3.5 milyon olan sigorta konut sayısını 5 milyona çıkarmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından, TIR’daki simülasyon sistemi sayesinde 6.0 büyüklüğünde bir deprem yaşatıldı. Elazığ’da 2 Mayıs’ta start alacak projede TIR, Bingöl, Erzurum, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Tokat, Amasya, Çorum, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Ankara, Karabük, Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ ve Çanakkale’yi ziyaret edecek.