40 Metrede Ölüm Kalım Bekleyişi



Sitenin izolasyon işini alan şirket, iskeleyi başka bir şirkete kurdurmuştu. 13. kattaki iskele civataları kopunca ikiye ayrıldı, bir işçi düşerek öldü. İki işçi bir saat sonra kurtarıldı. FOTOĞRAFLAR: OKAN ÖZER / AA

16 katlı binanın dış izolasyonunu yapan üç işçiyi taşıyan iskelenin civataları kopunca bir işçi 40 metre yükseklikten düşerek öldü. İskeleye tutunup 40 metre yükseklikte sallanarak bekleyen diğer iki işçi yaklaşık bir saat süren operasyon ardından kurtarıldı.

Antalya’daki olay dün sabah Phaselis Konutları’nda meydana geldi. Denize sıfır lüks sitenin izolasyon işini alan şirketin çalışanları 40 yaşındaki Emrah Evis, 19 yaşındaki Zeki Evis ile 18 yaşındaki Hakan Pektaş, mekanik halatla 13. kata kadar çıktı. Bu sırada  iskele, civatalar kopunca ikiye ayrıldı. 40 metreden düşen Emrah Evis, ağır yaralı olarak götürüldüğü özel hastanede kurtarılamadı.

İskelede asılı kalan iki işçi için de Antalya İtfaiyesi 30 metre merdivenli araç gönderdi. Bu aracın merdiven boyu yetmeyince, 54 metrelik ikinci araç yollandı.

İtfaiye ekipleri, 54 metrelik merdiveni tam ayarlayamayınca, işçiler ile itfaiye çalışanları kavga etti, araya polis girdi. İkinci denemenin ardından iki işçi bir saat asılı kaldıkları iskeleden kurtarılıp indirildi. Sitenin izolasyon işini Cengiz Deniz’in sahibi olduğu şirketin aldığı, iskele kurma işinin ise başka bir taşeron firma tarafından yapıldığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma açıldı. (dha)