40 Metrede Tüp Gezisi



Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, denizin 40 metre derininde Marmaray'ı inceledi. Üsküdar Marmaray geçici iskelesine gelen Yılmaz ve basın mensuplarına can yeleği ve baret verildi. Yılmaz'ın can yeleğini takmasına inşaatta görevli Japon mühendislerden biri yardım etti.

Yılmaz, ikinci tünelin en uç noktasında açıklamalarda bulundu. Her bir tüpün uzunluğunun 135 metre olduğunu söyleyen Yılmaz, "Londra'dan trenle kalkan da buradan faydalanacak, Avrupa'dan gelenler de hiç duraklama yapmadan geçebilecek" dedi.

"Toplam 11 tane tüp indireceğiz. İki tüpü indirdik ve her ikişer aylık sürelerle diğer tüpleri de indireceğiz. Bu hızla gidince yaklaşık bir buçuk yıl sonra denizin altındaki tüpleri tamamlıyoruz demektir. 2011 yılında halkımızın hizmetine verilecektir. Buradan Marmaray trenini geçirmesek bile güzel bir bakımla insanları bile denizin altından geçirebilecek halde."

Projede emeği geçen arkeoloji görevlilerinden, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve eski Bakan Binali Yıldırım'a kadar herkese teşekkür eden Yılmaz, "Bu proje ne sayın Başbakan'ın, ne sayın Ulaştırma Bakanı'nın... Bu, Türk milletinin malı" dedi.