40 Yıl Sonra Çözüldü



2015 yılı için 35 milyon liralık bütçeyi altyapı çalışmalarına ayıran Karşıyaka Belediyesi, 40 yıldır çözüm bekleyen Yamanlar Köy yolunu baştan sona yeniliyor. Toplamda 600 ton asfalt dökülecek olan Yamanlar Köy yolu, çalışmalar sonucunda 4 metre genişleyecek. Can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla köy yolu üzerinde bulunan virajlara da bariyerler yerleştirilecek. Çalışmalar tamamlandığında Yamanlar sakinleri, merkezle kesintisiz ulaşım ağına kavuşacak.

DHA'nın haberine göre, Yamanlar köyü giriş ve çıkışını rahatlatmak için yol ve çevre düzenlemesi de yapan belediye ekipleri, köyün çıkışında yer alan dereyi dev menfezlerle güçlendirdi. Suyun akışını rahatlatan menfezler sayesinde su baskını ve taşma ihtimalinin de önüne geçilmiş oldu.

Karşıyaka'yı daha yaşanabilir, konforlu ve güvenli bir kent haline getirmek için çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyakamızın tüm mahalle ve bölgelerine eşit hizmet götürüyoruz. Bu kapsamda 40 yıldır çözüm bekleyen Yamanlar köy yolunu ve köprüleri baştan sona yeniliyoruz. Heyelan ve göçme riski olan bölgelerimizde istinat duvarları yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen talep ve öneriler doğrultusunda konforlu bir yaşam ile can ve mal güvenliğini sağlayacak yatırımlara ara vermeden devam edeceğiz" dedi.