40 Yıllık Sorun Çözülüyor!



Projeye göre, Susurluk'ta Simav Çayı kenarında ve Bigadiç´te bulunan vahşi depolama sahalarının rehabilite edilmesine başlandı. DHA'nın haberine göre, çöpler, Balıkesir merkez depolama sahasına nakledilirken, rehabilitasyon işlemlerinin tamamlanmasının ardından Susurluk Orta Mahalle ve Bigadiç Servi Mahallesi, Yeni Mezarlık çevresinde katı atık transfer istasyonu inşaat çalışmalarına hız verildi. Susurluk'ta 80 bin metreküp, Bigadiç'te 120 bin metreküplük orman arazisindeki çöp sahası önümüzdeki yıllarda yeşil alana dönüşecek.

Balıkesir'deki, Düzenli Depolama Alanı ile Bigadiç arasındaki uzaklığın 46 kilometre, Susurluk ile uzaklığın 55 kilometre olması nedeniyle bu ilçelere transfer istasyonlarının yapılmasının şart olduğu belirtilerken, Susurluk'ta toplanan çöpler, 52 metreküp, Bigadiç´te toplanan çöpler de 36 metreküplük sıkıştırmalı araçlarla Balıkesir'e taşınacak. Balıkesir katı Atık Yönetimi Projesi ile Balıkesir ve bazı ilçelerinin çöp sorunu tamemen ortadan kaldırılırken, çöp dağları da tarihe karışacak.

İnsan yaşamının vazgeçilmezleri enerji ve çevre

Balıkesir Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok, Türkiye'nin en büyük hibe bedelli projesinde son aşamaya gelinmesinden mutlu olduklarını, Türkiye'ye örnek bir proje oluşturduklarını vurguladı. Başkan Ok, "Enerji ve çevre, insanoğlunun vazgeçemediği iki konudur. Dolayısıyla birbiriyle bağlıdır ve bu iki unsuru ele aldığımızda, kaynaklarımızın verimli kullanılabilmesi için söz konusu Katı Atık Yönetimi Projesi'nin ilimiz ve ilçeleremiz için büyük önem taşıdığı kanaatine vardık. Bu nedenle projeyi hayata geçirdik. Balıkesir Katı Atık Yönetimi Projesi, merkez ve civar belediyelerde oluşan evsel, evsel nitelikli endüstriyel, ticari ve kurumsal kaynaklı katı atıkların bertaraf edilmesini amaçlamaktadır. Projenin genel hedefi yüksek seviyede çevre korunmasını, Türkiye'nin AB çevre direktiflerine uyumunu mümkün kılmaktır. Sistemin oluşturulmasıyla birlikte çevre ve yeraltı suyu kirliliği önlenecek, geri kazanım ve kullanım miktarları arttırılacak, sektörde istihdam olanakları gelişecek'' dedi.