400 Milyon Euroya Yenilenen Stat!



Real Madrid'in stadı Santiago Bernabeu, 400 milyon avroya yenileniyor. 

İki yıl önce uluslararası boyutta açılan stadı yenileme projesi yarışmasını, 4 katılımcı arasından Alman GPM Architekten ile Katalan L-35 ve Ribas&Ribas şirketlerinin ortaklığında oluşturulan konsorsiyum kazandı. Santiago Bernabeu Stadı'nda yapılan basın toplantısında yeni projelerin ayrıntıları verildi.

Üstü 15 dakikalık sürede kapanıp açılabilecek, yüksek teknoloji ile donatılacak, VIP salonları ve müzesi yenilenecek proje kapsamında, ayrıca stat çevresine 200 yatak kapasiteli lüks bir otel, bir alışveriş merkezi ve 600 araç kapasiteli yer altı otoparkı yapılması da öngörülüyor. Bu sezon sonunda başlayacak ve 2017 yılında tamamlanması beklenen Santiago Bernabeu'yu yenileme projesinin maliyetinin, 400 milyon avro (100 milyon avrosu lisans hakları) olacağı açıklandı. 

İspanyol kulübü, yeni stadın sunacağı ekstra avantajlarla mevcut durumda buradan elde ettiği 40 milyon avroluk yıllık geliri 52 milyon avroya çıkarmayı hedefliyor.

 Tanıtımda konuşan Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez, ''Santiago Bernabeu'nun dünyanın en iyi stadı olması için çalışıyoruz. Bernabeu, efsanevi maçların oynandığı bir stadın yanı sıra Madrid kentinin de bir sembolüdür'' dedi.

Öte yandan yılda 512 milyon avro ile dünyada marketing geliri en yüksek kulüp olan Real Madrid, Santiago Bernabeu Stadı'na isim sponsoru bulma yönündeki çalışmalarını da sürdürüyor. İspanyol medyasına göre Real Madrid Kulübü, stadın isim hakkı için yıllık 20 milyon avro talep ederken, şimdiye kadar getirilen tekliflerin 5 milyon avroyu geçmediği iddia ediliyor.

1947 yılında açılışı yapılan, mevcut durumda 85 bin 454 kişi kapasiteli Santiago Bernabeu Stadı, 2007 yılında UEFA'nın ''elit statlar'' kataloğuna girmişti. Bu zamana kadar 4 Avrupa Kupası finaline evsahipliği yapan Santiago Bernabeu'da 1982 Dünya Kupası finali de (İtalya-Almanya) oynanmıştı.