41 Yıl Sonra 'Toruna Teslim' Konut



Muş'ta 1966'da yaşanan Varto depreminde hak sahibi olan ve 25 yıl önce vefat eden Halit Menteş'in konutu, 41 yıl aradan sonra tamamlanarak torununa teslim edildi.
Varto depremi sırasında Mercimekkale köyündeki konutu hasar gören Menteş için yapılan afet konutunun kura çekimine, torunu Hacer Menteş (20) katıldı. Dedesinin 25, babası Cafer Menteş'in de 10 yıl önce öldüğünü belirten Hacer Menteş, ağabeylerinin isteği doğrultusunda konutun kura çekimine kendisinin katıldığını söyledi. Menteş şunları kaydetti: "Dedemin ve babamın göremediği konutu görmek bizlere nasip oldu. Ağabeylerim de konutu bana hediye etti. Ben de ileride evlenip oraya yerleşmeyi düşünüyorum. Çok mutluyum. Tüm yetkililere ve aileme teşekkür ediyorum."

Muş Bayındırlık ve İskan Müdürü Ayhan Uçak, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile TOKİ arasında imzalanan protokol gereği yapılan konutlardan 24'ünün 1966'da Varto'da yaşanan hak sahibi vatandaşlara verildiğini söyledi.

"Bu yıl 591 konutun yapımının tamamlanmasıyla ilimizde hak sahibi olup afet konutuna kavuşamayan vatandaşımız kalmayacak" diyen Uçak şunları kaydetti: "Bugüne kadar 8 bin 764 hak sahibi vatandaşımıza konutları teslim edilmiştir. Konutların teslim sürelerinin uzun olması geçen zaman içinde başka afetlerin de yaşanmasıdır." Uçak son olarak teslim edilen 24 konutun yapımına 2005'te başlandığını da sözlerine ekledi.