Büyük Kentin "Boşluğu"

Hassan Al-Hakim, Eda Liman, Gülşah Karanlık, Seda Özen, Arzu Baş ve Alphan Vardarlı, modern dünyada metropol kalabalığının yol açtığı kavram karmaşası ve görsel bombardımanı yorumluyor. Küratörlüğünü Marcus Graf’ın üstlendiği "Büyük Boşluk" adlı sergi, 31 Aralık tarihine kadar Siemens Güncel Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşuyor.

İnsanın kalabalık şehir yaşamındaki yalnızlığının yanı sıra “yalınlık” olgusunun da ele alındığı “Büyük Boşluk” sergisinde, “boşluk” kavramının insan için hem bir ihtiyaç hem de bir korku nedeni olduğu vurgulanıyor.

Sanatçıların bir kısmı eserlerini izleyicilere kendi imgeleri ile tamamlama şansı verirken, bazıları da "boşluğu” kavramsal ve estetik bir strateji olarak kullanarak, eserlerinde hayatımızdaki boş noktaları gösterecek.

Marcus Graf serginin içeriğini şu şekilde özetliyor: “Büyük Boşluk” sergisi, hayatın içindeki boşluk anlarından oluşuyor. Sergiyi, yaşama ait görüntülerin sadece kişinin kendisi tarafından oluşturacağı, gözün kör noktasına doğru bir yolculuk olarak tanımlayabiliriz. Sanatın boşluğu yarattığı ve bu boşluğun izleyicilerin hayal gücü ile tamamlandığı bir görsel deneyim. Amacımız, sanatseverlere, boşluk kavramını sorgulatmak."