5. Ulusal Çatı & Cephe Sempozyumu Mimarlık Öğrencileri İçin Ulusal Proje Yarışması Sonuçlandı



Çatı ve cephe sistemleri alanında bugüne kadar yapılmış tüm çalışma sonuçlarını ilgili kesimlere aktarmak amacı ile Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) tarafından 15 -16 Nisan 2010 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “5. Ulusal Çatı ve Cephe Sempozyumu” paralelinde düzenlenen mimari öğrenci proje yarışması sonuçlandı.

Yapıların çatı ve cephe sistemleriyle ilgili süreçlerde yer alacak olan bugünün mimarlık öğrencilerini araştırma, yaratıcı fikir ve özgün tasarım konularında teşvik etmeyi amaçlayan ve Monier – Braas Çatı Sistemleri, Ytong A.Ş ve FGA Mimarlık tarafından desteklenen yarışma, “yağmur ve kar yağışının yoğun olduğu bir bölgede tek ailelik konut binası” tasarımını konu alıyordu.

Yarışmada birincilik ödülünü Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Ayşe Büşra Çimen ve Bilgehan Kılıç kazandılar. İkincilik ödülüne

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden Emre Sarıçelik layık görülürken, üçüncülük Ödülü ise Balıkesir Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden Muhsin Kapuci’nin oldu.

Yarışmada dereceye giren diğer katılımcılar ise şöyle sıralanıyor:

Mansiyonlar
Zeynep Canan Aksu, Cihan Sevindik
(Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü)

Celil Utkuhan Boyacıoğlu, Muhammed Emin Alpaslan, Bora Mazak, Ebubekir Gündoğdu (Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü)

Özlem Sarı, Sümeyya Yeğiner (Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü)

Satınalma Ödülleri

İbrahim Türkan, Naciye Gündüz
(Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü)

Benan Dönmez, Gonca Erdem, Merve Harmancı, Okan Karakaş (Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü)

Muhammet Başeğmez (Gazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü)

Ödüller, ÇATIDER tarafından ve Braas’ın ana sponsorluğu ile TÜBİTAK, BTM, Fibrosan, Silcart, Atermit, Mardav, Onduline Avrasya, Panelsan, Ytong ve FGA Mimarlık sponsorluğunda gerçekleştirilen “5. Ulusal Çatı ve Cephe Sempozyumu” kapanış töreninde sahiplerine takdim edilecek.