5. Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması



Kent yaşamının beraberinde getirdiği dikey yapılaşma ile birlikte, insan hayatında her geçen gün daha fazla yer tutan asansörler, diğer ulaşım araçlarında olduğu gibi başında bir sürücüsü bulunmadığı için zaman zaman kötü amaçlı kullanımlara maruz kalabiliyor.

13. Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı’nın yan etkinliği olarak düzenlenen tasarım yarışması, giderek yaygınlaşan kötü kullanımlara karşı asansör üreticilerine teknolojik çözümler sunabilmek amacıyla bu yılki konusunu “Anti-Vandal Asansörler” olarak belirledi.

Dünya genelinde son dönemde güncellik kazanan, ülkemizde de giderek yaygınlaşan bu soruna karşı teknolojik çözümler sunmayı amaçlayan “Asansörlerde Kasıtlı Kötü Kullanıma Karsı Tasarımlar” konulu yarışmanın başvuruları 18 Mart 2013 Perşembe günü mesai bitimine kadar devam edecek.

Organizasyonda dereceye giren tüm projeler, 4-7 Nisan 2013 tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü'nde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı’nda sergilenecek. Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) İstanbul Şubesi’nin desteğiyle düzenlenen yarışma sonunda uygulanabilirliği düşünülen projelerin, sektör firmaları tarafından üretilmesi hedefleniyor.

Endüstriyel tasarımcılar, mimarlar, iç mimarlar, mühendisler ve bu konularda yüksek öğrenimine devam eden öğrencilerin katılabileceği yarışmada birinciye 5.000 Euro, ikinciye 3.000 Euro, üçüncüye ise 1.000 Euro ödül verilecek.


Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.