5. Uluslararası Beton Tasarım Yarışması Başlıyor



Türkiye’yi temsilen Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) ile; Belçika, Almanya, İrlanda ve Hollanda'daki ilgili kuruluşların işbirliğinde düzenlenen 'Enerji' temalı 5. Beton Tasarım Yarışması başladı. Yarışmaya, 14 Mayıs 2012 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

Ödül alan katılımcılar, beton ve enerji hakkında daha fazla keşif yapmaları için 26 Ağustos – 1 Eylül 2011 tarihleri arasında Rotterdam’da yapılacak uluslararası seminer ve atölye çalışmalarına katılmaya hak kazanacak.

Avrupa'daki çimento ve beton birlikleri tarafından düzenlenen ve katılımcı ülkelerin mimarlık, mühendislik, tasarım ve ilgili disiplinlerdeki öğrencilerine açık olan Uluslararası Beton Tasarım Yarışması, 2011-2012 akademik yılı içerisinde gerçekleşecek.

Yarışmanın Türkiye ulusal jürisinde Murat Arif Suyabatmaz, Alpaslan Ataman, M. Burak Altınışık, Hasan Çalışlar ve Tülin Hadi yer alıyor. Yarışmanın son başvuru tarihi ise 14 Mayıs 2012 olarak belirlendi. Bu seneki teması 'Enerji' olarak belirlenen yarışmada katılımcıların; "betonun enerji ile ilişkisinde kendine özgü niteliklerinin araştırılması" bekleniyor.

Belirli bir yer veya programın verilmediği yarışmada, katılımcılar kendi fikir ve çözümlerini destekleyecek ortamı seçebilecekler. Tasarım önerileri; obje, mobilya, mimari detay olabileceği gibi peyzaj girişimleri, çok amaçlı yapılar, altyapı ve yapısal sistemler olarak da düşünülebilecek. 

Yarışma sonuçları, ulusal jürilerin raporlarıyla birlikte internet sitesi üzerinden duyurulacak. Ödül alan katılımcılar, beton ve enerji üzerine daha fazla keşif yapmaları için 26 Ağustos-1 Eylül 2012 tarihleri arasında Rotterdam’da yapılacak olan altı günlük uluslararası seminer ve atölye çalışmasına katılmaya hak kazanacak.


Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi için
tıklayınız