50 Milyonluk Valilik Binasını Su Bastı



Birkaç haftadır yurt genelinde aralıklarla yağan sağanak yağmur dün Kocaeli’yi vurdu. İzmit Fethiye Caddesi ve Yürüyüş Yolu’nda dereler oluşmasına sebep olan yağmur yaklaşık yarım saat sürdü. Kocaeli’nin yüksek kesimlerinde şiddetli akıntılara sebep olan yağış nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

Altyapı felç oldu

Birgün Gazetesi'nden Uğur Enç'in haberine göre, kent altyapısını felç eden yağmur aynı zamanda İzmit merkezde yer alan birçok rögarın taşımasına da sebep oldu. Kocaeli Valiliği tarafından 2012 yılında yaptırılmaya başlanan ve geçtiğimiz aylarda tamamlanan Kocaeli Valiliği Yeni Hizmet Binası da yağılardan payını aldı. Altın kaplamalı tuvalet iddiaları ile gündeme gelen Kocaeli eksi Valisi Ercan Topaca tarafından 50 milyon liraya yaptırılan yeni bina sular içinde kaldı.

Kocaeli Valiliği Yeni Hizmet Binası’nın bahçesinde 50 santimetre yüksekliğinde su birikti. Bütün giderlerin arızalandığı valilik binasının içini de su bastı. Merdiven boşluklarından akan suyu tahliye etmek için valilik personeli gün boyu çalıştı. 3 yılda yapımı tamamlanan ve birçok lüks harcama yapıldığı için eleştirilere hedef olan yeni valilik binasını su basması yapılan işin kalitesi ve harcanan para arasındaki tezatlığı ortaya koydu.