500 Konutun Teslimi 1 Ay Gecikmeli Olacak



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 25 Aralık 2005 tarihinde yapımına başlanan 500 konut, şubat ayı sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilecek. 16 ay içinde bitirilmesi planlanan konutlar, yüklenici firmanın iflası nedeniyle yarım kaldı. AK Partili Belediye Başkanı Tansu Kaya, kesin bir tarih veremediklerini, ancak Şubat ayı sonuna kadar evlerin anahtarlarının teslim edilebileceğini bildirdi. TOKİ evlerinde fazla bir iş yükü kalmadığını, söz konusu süre içerisinde tamamlanacağını umduğunu belirten Başkan Kaya, şu bilgileri verdi:

"Binaların içinde eksik kalmadı. Asansörler çalışır hale getirildi. Çevre düzenlemesi, yollar, çocuk oyun grupları ve diğer ayrıntılar konusunda çalışmalar yapılıyor. Bu arada yüklenici firma, ruhsatlarla ilgili işlemlere başladı. Vatandaşlarımız, yakında evlerine kavuşacak."

Özür diledi

TOKİ konutlarının gecikmesinde belediye olarak kendilerinin bir suçu olmadığını belirten Başkan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gecikmede yaşanan olaylarla ilgimizin olmadığını herkesin bilmesini isterim. Buna rağmen gecikmeden dolayı hak sahiplerinden özür diliyoruz. Gönül isterdi ki zamanında teslim edilsin, ama olmadı. Türkiye genelinde birkaç tane şantiyede sorun çıktı. Bunlardan biri de bize tesadüf etti. İnşallah bundan sonra yapılacak olan toplu konut çalışmalarında böylesi tatsız olaylar olmaz."