6 Aylık Kanyon'a 16 Yabancı Talip!



Akmerkez ve Cevahir satışlarının ardından Kanyon Alışveriş Merkezi de görücüye çıktı. 16 fonun ilgilendiği ve 650 milyon dolar üzerinden pazarlık yapıldığı öğrenilen alışveriş merkezinin talipleri arasında Cevahir'i alan Kuveytli grup da var.

Yabancı gayrimenkul fonlarının gözdesi olan Türkiye'deki alışveriş merkezlerinden üçüncüsü de satış aşamasına geldi. Geçtiğimiz yıl Akmerkez'in yüzde 47'si 405 milyon dolar üzerinden halka arzla Hollandalı Corio'ya satılırken, geçtiğimiz aylarda Avrupa'nın en büyüğü Şişli'deki Cevahir Alışveriş Merkezi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan yüzde 50 hissesi 421 milyon dolara Kuveytli St. Martins'in oldu. Dün de İş Gayrimenkul Yatırım ortaklığı (GYO), Kanyon Alışveriş Merkezi ve ofis binasındaki mülkiyet haklarının satışı konusunda potansiyel yatırımcılarla görüşmelere başladığını duyurdu.

Yarısı 326 milyon dolar
Toplam 200 milyon dolarlık yatırımlaİstanbul Levent'te yapılan ve 6 ay önce açılan Kanyon ile 16 fonun ilgilendiği, alışveriş merkezinin yüzde 50'si için 326 milyon dolar istendiği de öğrenildi. Alışveriş merkezinin talipleri arasında Cevahir Alışveriş Merkezi'nin yarısını satın alan Kuveytli St. Martins'in de olduğu belirtilirken, Fransız, Kanadalı, İngiliz ve Katarlı yatırımcıların da İş GYO ile görüşme halinde olduğu dile getiriliyor. Farklı mimarisiyle açık havada alışveriş imkanı sunan, ancak zaman zaman bu konuda sorunlar yaşayan Kanyon'un, üzerinin özel bir yöntemle kapanması için proje geliştirilirken, bu işlemin,satıştan sonra gerçekleşeceği konuşuluyor.

Eczacıbaşı da satabilir
Edinilen bilgiye göre, Kanyon Alışveriş Merkezi'nin diğer yarısının sahibi olan Eczacıbaşı da kendi payını satmak istiyor. İş GYO'dan dün Borsa'ya yapılan açıklamada, şirket portföyünde bulunan gayrimenkullerle ilgili olarak yerli ve yabancı yatırımcılardan gelecek talepleri değerlendirmek üzere başlatılan çalışmalar kapsamında, ortak mülkiyetlerinde bulunan Kanyon Alışveriş Merkezi ve ofis binasındaki mülkiyet haklarının satılmasına ilişkin potansiyel yatırımcılarla görüşmelere başlandığı bildirildi. Açıklamada, sürece ilişkin somut gelişme olması durumunda Borsa aracılığıyla yatırımcılara detaylı bilgi sunulacağı kaydedildi.