6. Doğal Taş Tasarım Yarışması



Yarışmanın Amacı
- Türkiye doğal taş endüstrisinin tasarım kalitesini ve çağdaş Türkiye tasarımını simgeleyen ürün kimliğini desteklemek,
- Türkiye’de yapı kültürüne ve eğitimine katkıda bulunmak, yaratıcı fikirleri desteklemek,
- Türk doğal taş sektöründe tasarımın önemini vurgulamak ve tasarım fikrini teşvik etmek,
- 400’ün üzerinde renk ve desen çeşitliliğine sahip Türk doğal taşlarının mimarlar ve tasarımcılar tarafından daha yakından tanınması ve kullanılmasını sağlamak,
- Türk doğal taşlarının farklı tasarımcı ve mimarların elinde değişik kullanım alanlarının olabileceğinin gösterilmesi, dolayısıyla Türk doğal taşlarının kullanım alanlarının genişletilmesi,
- Doğal taş ihracatında tasarım açısından güçlü, üretilebilir, katma değeri yüksek, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir ürünler geliştirmek,
- Doğal taş ihracatına yönelik rekabet gücünü artırmak
- Sektörün gelişimine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak,
- Doğal taş sektöründeki firmalar ile sektöre ilgi duyan profesyonel ve öğrenci düzeyindeki tasarımcı, mimar ve iç mimarları sektörle buluşturmak ve bu alandaki başarılı tasarımcıları ödüllendirmek.

Yarışmanın Konusu
Yarışmanın konusu doğal taş kullanılarak üretilebilir, ticarileşebilir ve özgün tasarım olması ana şartıyla doğal taş kullanımını arttırıcı ve özendirici yeni tasarım ve yeni ürünlerin ortaya konmasıdır. Bu çerçevede yarışma 4 kategoriden oluşmaktadır:
- Yer Döşemesi ve Duvar Kaplaması,
- Otel Lobisi ve AVM Girişi,
- Türk Hamamı ve Banyo,
- Dekoratif Ürünler ( Masalar, Sehpalar, Şömineler,  ve ev mobilyaları gibi iç mekanlarda kullanılabilecek doğal taş ile tasarlanmış ürünler)

Reklam Goruntulenme Bolumu


Katılım Koşulları
Öğrenci Kategorisi:
- 18 yaşını doldurmuş T.C. vatandaşı olmak
- Yarışmanın öğrenci kategorisi, herhangi bir bölüm ayırt etmeden üniversitelerin lisans veya önlisans bölümlerinde okuyan tüm öğrencilere açıktır.
- Yarışmanın “Öğrenci” kategorisinde ekip olarak katılacak yarışmacılardan her birinin lisans veya önlisans eğitimine devam ediyor olması gerekmektedir. Bu kategorideki ekipte profesyonel kişi bulunamaz.
- Ekipler en fazla 10 kişiden oluşabilir. Ekip üyelerinin tamamının lisans veya önlisans eğitimine devam ediyor olması gerekmektedir.

Profesyonel Kategori:
- 18 yaşını doldurmuş T.C vatandaşı olmak,
- Yarışmanın profesyonel kategorisi üniversitelerin lisans, önlisans ve yüksek öğretim programlarından mezun  olan veya herhangi bir yüksek öğretim mezuniyeti bulunmayıp en az 5 yıllık mesleki tecrübesi olan herkese açıktır.
- Ekipler en fazla 10 kişiden oluşabilir

Hem profesyonel hem de öğrenci kategorilerinde tek değerlendirme yapılacaktır. Alt kategorilere ait ayrı bir değerlendirme yapılmayacaktır.

Yarışma Takvimi
Son Başvuru Tarihi: 5 Mayıs 2017
Jüri Değerlendirme Toplantısı: 5 Haziran 2017
Ödül Töreni: 23 Ağustos 2017

Yarışma Jürisi
Web sitesinde duyurulacaktır.

Ödüller
Profesyonel Kategori
Birincilik Ödülü: 15.000 TL  
İkincilik Ödülü: 10.000 TL  
Üçüncülük Ödülü: 7.000 TL    

Öğrenci Kategorisi:
Birincilik Ödülü: 10.000 TL
İkincilik Ödülü: 5.000 TL
Üçüncülük Ödülü: 2.500 TL

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.