6. İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları



Katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi, endüstriyel tasarım etkinliklerinin yaygınlaştırılması ve özendirilmesi, mutfak eşyaları ve elektrikli ev aletleri sektörlerinin ihracata yönelik rekabet gücünün artırılması amacıyla ilki 2005 yılında gerçekleştirilen “İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları” bu yıl, profesyonel ve öğrencilere yönelik iki kategoride; ev, otel, ofis ve restoran kullanımına yönelik 4 farklı temada düzenleniyor.

Yarışmaya katılmak isteyen tasarımcıların, 15 Ekim 2010 tarihine kadar ‘tasarim.immib.org.tr' internet sitesinden elektronik kayıt yaptırmaları gerekiyor. Proje teslimi için son tarih ise 25 Ekim 2010 olarak belirtilmiş.

Yarışma kategorileri

Yarışmanın profesyonel kategorisine, üniversitelerin endüstriyel tasarım, güzel sanatlar, mimarlık bölümlerinin lisans mezunları ve bu bölümlere ilişkin yüksek lisans/doktora öğrencileri/mezunları ile ETMK üyeleri; öğrenci kategorisine ise aynı bölümlere kayıtlı lisans öğrencileri katılabilecek.

Her iki kategoride katılımcılardan belli sektör grupları ve bir konsept grubu için özgün ve yenilikçi ürün tasarımları geliştirmeleri bekleniyor. Her sektör grubu ve konsept grubu için ayrı ödüllendirmenin yapılacağı yarışmaların 2010 yılı Konsept konusu; ev, otel, ofis ve restoran kullanımına yönelik çay/kahve pişirme ve servis ekipmanları olarak belirlendi:

•    Metalden mamul ürünler
•    Plastikten mamul ürünler
•    Elektrikli küçük aletler
•    Konsept 2010: Çay/kahve pişirme ve servis ekipmanları

Ödüller

Her ürün grubunda profesyonel ve öğrenci kategorilerinde ilk 3 dereceye girenlerin ödüllendirileceği yarışmada, Seçici Kurul’un uygun bulduğu projelere de mansiyon ödülü verilebilecek. Seçici Kurul ödüle layık proje bulmadığı takdirde ise ödül kademelerinden herhangi biri boş bırakılabilecek.

Profesyonel kategoride birinci seçilen projeye 15 bin TL, ikinci 10 bin TL, üçüncü 7 bin TL, mansiyona değer görülen projelerin her birine ise 4 bin TL para ödülü verilecek. Birincilik ödülü alan yarışmacılar para ödülünün yanı sıra masrafı İMMİB tarafından karşılanmak üzere uluslararası fuarlara katılma şansını da kazanacaklar.

Yarışma şartnamesine ulaşmak için lütfen tıklayınız.