6. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması



Yarışmayla, sektörün imkân ve sıkıntılarını avantaj haline dönüştürecek, mobilya ihracatında rekabet sağlayıcı çözümler üretecek tasarımlar elde edilmesi hedefleniyor. Yarışma, geleceğin ve günümüzün tasarımcılarını, yeni malzemelerin getirdiği olanakları, küçülen mekânları ve mobilya sektörünün yapısını dikkate alarak, esnek, yeni koşullara uygulanabilen, çevreye duyarlı, nakliye kolaylığı sağlayan, kullanıcıya daha fazla müdahale olanağı veren mobilya birimleri ve sistemleri tasarlamaya davet ediyor.

Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğü, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliği, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) organizatörlüğü, İstanbul, Ege ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin katkısıyla bu yıl altıncısı düzenlenecek 'Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'na tasarımcılar, ev, ofis, mutfak-banyo mobilyalarının yanısıra yeni eklenen 'akıllı mobilyalar' kategorisi ile de başvurabilecek. Yarışmaya yeni eklenen 'akıllı mobilya' kategorisiyle, ar-ge projeleri ile yüksek teknoloji kullanılan, teknolojik detaylarla güçlendirilmiş mobilya tasarımlarının da sektöre kazandırılması hedefleniyor. Kumaşından boyasına kadar interaktif mobilyaların ortaya çıkarılması için açılan kategori, yüksek teknoloji kullanımıyla mobilya sektörüne yönelik ar-ge projelerinin ortaya çıkarılmasına ön ayak olmak gibi önemli bir amaca hizmet edecek. Tüm kategorilerde olduğu gibi 'akıllı mobilya' temasında da projelerin rasyonel, uygulanabilir, üretilebilir, mekanik, detaylarda mükemmel, çevreye duyarlı, dönüşümlü malzemeler kullanılan ve geleceği planlayan nitelikte olması bekleniyor.

Profesyonel tasarımcılar, lisans öğrencileri, uygulayıcılar dışında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin de başvuruda bulunabileceği '6.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'nda farklı kategorilerden oluşan 21 başlıkta toplam 79 bin 500 TL ödül verilecek. Yarışmaya, en fazla üç kişi olmak kaydıyla, gruplar halinde de katılınabiliyor.

Asli Jüri Üyeleri

Prof. Önder KÜÇÜKERMAN / Jüri Başkanı
Reşit SOLEY
Aziz SARIYER
Jan NAHUM
Mustafa TONER
Memduh ŞEN
Kaan DERİCİOĞLU
Ahmet KALELİ
Didem ÇAPA
Fatih KIRAL
Murat ARMAĞAN
Renan GÖKYAY

Yarışma Takvimi

Birinci Aşama İçin Proje Teslim Tarihi: 17 Aralık 2012 (Gece 24:00’a kadar)
Seçici Kurul Toplantısı (1. Aşama): 14 Ocak 2013
İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencileri için Proje Çizimi Toplantısı: 28 Ocak 2013
İkinci Aşama İçin Proje Teslim Tarihi: 14 Şubat 2013 (Gece 24:00’a kadar)
Seçici Kurul Toplantısı (2. Aşama): 14 Mart 2013
Ödül Töreni Tarihi: 15 Mart 2013
Ödüllü Projelerin Sergilenme Tarihleri: 18-22 Mart 2013 (Dış Ticaret Kompleksi)