7. OISTAT Mimarlık Yarışması




OISTAT Mimarlık Yarışması, Çek Cumhuriyeti’nde dört yılda bir düzenlenen uluslararası sahne tasarımı ve tiyatro mimarisi fuarı Prag Kadreniali ile OISTAT Komisyonu’nun (Sahne Tasarımcıları Örgütü) ortaklaşa düzenlediği uluslararası bir yarışma.

2003 yılında yapılan bir önceki yarışmaya 38 ülkeden 258 başvuru olmuştu.

Yarışmanın amacı yeni tiyatro binalarının tasarımını teşvik etmek. Öğrenci ve genç mimarların yoğunlukta olduğu yarışmacıların projeleri, dünya çapından bir çok kişinin katıldığı kadrienal çerçevesinde gerçekleştirilen yarışma sürecinde uluslararası bir platformda sergileniyor.
Dereceye giren projeler para ödülüyle ödüllendiriliyor.

Yarışma Konusu:

Yarışmada katılımcılardan 500 kişilik koltuk kapasitesine sahip bir kültür-sanat merkezinin tasarlanması isteniyor. Her yarışmacı projesine ekleyeceği detaylı bilgi mektubunda, bina tasarımına getirdiği yeniliklerin ya da kullandığı özelliklerin fonksiyonelliğini açıklamakla yükümlü.
Katılımcılardan, özellikle sahne sanatları ve mimari arasındaki bağın önemini ortaya çıkartacak yenilikçi tasarımlar bekleniyor. Mimarlar ve tiyatro çalışanları (yönetmen, tasarımcı, teknisyen, aktör, dansçı, müzisyen ya da bu alanlarda öğrenim gören öğrenciler) işbirliğiyle hazırlanmış projeler de yarışmaya katılabiliyorlar.


Yarışma Takvimi


16 Şubat 2007 Son başvuru tarihi
30 Mart-13 Nisan 2007 Jüri değerlendirmesi
16 Nisan 2007 Ödül kazanan projelerin duyurulması
15 Haziran 2007 Prag Kadrienali’nde düzenlenecek ödül töreni
10-27 Haziran 2007 Prag Kadrienali’nde kazanan projelerin sergilenmesi .

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız