70 Milyon Dolarlık Turizm Kompleksi Kuracak



Kıyı bölgelerinde satılık ve kiralık otellerin sayısı artarken İstanbul turizmciler için cazibe merkezi olmaya devam ediyor. İzmir'deki Çeşme Sheraton Otel'in sahibi Dilek Holding, İstanbul'da içinde beş yıldızlı otel, rezidence ve alışveriş merkezi barındıran kompleks kuracak. Kentin göbeğinde 3 dönümlük bir arsa üzerinde proje oturtmaya çalıştıklarını belirten Dilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı İskender Dilek, kompleksin toplam yatırım miktarının 70 milyon doları bulacağını kaydetti.

Holding, kompleks için Beşiktaş gibi Boğaz'a yakın bölgelerde araştırma yapıyor. Arsa konusunda önemli adımlar attıklarını duyuran Dilek, otel, rezidence ve alışveriş merkezinin üçünü bir arada kurmayı istediklerini; ancak bunun gerçekleşmemesi durumunda iki arsa üzerinde proje gerçekleştirebileceklerini söyledi. Üzerinde çalıştıkları projenin 3-4 hafta içinde sonuçlanacağını bildiren Dilek, "Proje oturursa hemen bedel üzerinden anlaşıp 6 ay içinde de inşaata başlayabiliriz. İstanbul her yönden çok canlı bir şehir. İşadamları, yerli ve yabancı turistler oteller için önemli bir müşteri potansiyeli barındırıyor. Kıyılarda aynı imkanlar yok." dedi.

Dilek, sezonu yüzde 70 doluluk oranıyla kapatan Çeşme Sheraton Oteli'nin kongre salonu kapasitesini bin 400'e çıkaracak çalışmaların son hızla devam ettiğini, otelin nisan ayından itibaren yeniden hizmet vermeye başlayacağını dile getirdi. 10 milyon dolara mal olacak çalışmalar bittiğinde Çeşme'nin Antalya gibi büyük bir kongre merkezi kazanacağına dikkat çeken Dilek, "Çeşme'de düzenlenecek büyük kongrelere ev sahipliği yapacağız. Bu sayede ilçedeki diğer oteller de odalarını doldurma imkanı bulacak." diye konuştu.