Ofer'in Lüks Konut Projesi Kuşadası'nda Tepki Topladı

Özelleştirilen Kuşadası Limanı'nı alan, tepkilere rağmen limana 56 işyeri yapan Ofer-Kutman ortaklığının, Kuşadası'nda lüks konut ve 3'üncü bir iskele daha yapacağı yönündeki açıklama, sivil toplum örgütleriyle bazı siyasi partilerin tepkisine neden oldu.

CHP Kuşadası İlçe Sekreteri Özer Kayalı, Kuşadası'nın en eski turistik tesislerinden biri olan Fransız Tatil Köyü'nün üzerinde bulunduğu 325 dönüm araziyi alan ve burada lüks konutlar üreteceğini söyleyen, limana ise üçüncü bir iskele yatırımı hedeflediklerini kaydeden İsrailli işadamı Ofer'in kente büyük bir zarar vereceğini iddia eden Kayalı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kuşadası Limanı'nın özelleştirilmesi süreci, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın rolü günlerce manşetlerde kaldı. Kuşadası halkının tepkisi, mahkeme kararları ve uyarılara rağmen limana 56 işyeri yapan Ofer, şimdi de Kuşadası'nın büyük ve nitelikli bir tesis yapılacak tek arazisine konut yapmayı hedefliyor. Geçtiğimiz günlerde firma yetkilileri geldi bir toplantı düzenledi. Kuşadalılar'ın görüşünü alarak yatırım yapmak istediklerini açıkladı ve bu yatırımın hiç bir şekilde Ofer ile ilişkisinin olmadığını söyledi."

İhtiyacımız turistik tesis
Ofer-Kutman ikilisinin Kuşadası halkını aldattığını iddia eden, turistik tesis adı altında konut üretip satmayı hedefleyen Ofer'in turizme de büyük bir darbe vuracağını öne süren Özer Kayalı, daha sonra şu görüşleri dile getirdi:"Kuşadası'nın on bini aşkın konut fazlası var. Kentin tek ihtiyacı ise turistik tesis. Bundan sonra tüm gücümüzle Kuşadası'na zarar verecek olan projelerin karşısında olacağız."

Kuşadası Kent Meclisi Başkanı Bülent Tokuçoğlu da Ofer'ın açıklamalarını 'çok kötü' olarak değerlendirdiklerini belirterek, "Fransız Tatil Köyü arazisi imar planında ne varsa o olmalı. O hakları bilerek aldılar. Daha önce güçlerini kullanarak 1.20 imar alacaklarını açıkladılar. Şimdi de lüks evler yapacaklarını söylüyorlar. Bu Kuşadası halkını kandırmaktır. Kuşadası'nın kuyusunu kazmaktır" dedi. İmar planının değiştirilmesinin turizm merkezi ilan edilmesiyle mümkün olabileceğini belirten Tokuçoğlu, "Turizm merkezi ilan edilirse bakanlık resen değişiklik isteyebilir. Ancak asıl irade belediye meclisinde. Siyasi iradenin kabulü olmaksızın her hangi imar değişikliği olmaz. İmar yetkisi kaldırılırsa yargı süreci başlar. Kamuoyu olarak yasal tüm haklarımızı kullanırız" diye konuştu.