80 Yıllık Mahalle Yola Kavuştu



DHA'nın haberine göre, Hakkari'nin Biçer Mahalllesi sınırlarındaki, 40 hanenin bulunduğu Bajer mevkisindeki yol sorunu Hakkari Belediyesi tarafından çözüldü. Bugüne kadar yolsuz olan mahalle sakinleri, çetin kış şartlarında ev ihtiyaçlarını ve hastalarını taşımakta büyük zorluklar yaşadıklarını söyledi. İlk kez yola kavuşan mahalle sakinleri, belediye yetkililerine teşekkür etti.

Belediye Meclis üyeleriyle birlikte yol çalışmalarının bulunduğu bölgede incelemelerde bulunan Hakkari Belediye Başkanvekili Nurullah Çiftçi, Biçer Mahallesine bağlı Bajer mevkisinin kurulduğundan bu yana ilk kez yola kavuştuğunu söyledi. Çiftçi, çalışmalara başladıklarını ve en kısa zamanda yolu tamamlayarak vatandaşın hizmetine sunacaklarını belirterek şöyle konuştu:

"Burada yaşayan kardeşlerimiz, özellikle kış aylarında büyük sıkıntı yaşıyordu. Bu sıkıntılarını dikkate alarak yol çalışmalarına başladık. Yaklaşık bir kilometrelik yolu olmayan bölümü yaptıktan sonra mahalle yolu ile bağlantıyı sağlayacağız. Bu bölgede yaklaşık 40 ev var. Kışın hastalarını sedye ile gelip, götürüyorlardı. Burası yaklaşık 80 yıllık bir mahalledir. İlk kez yola kavuştular"