805 Milyon Dolarlık İş TAV'ın

Doha, Katar Uluslararası Havalimanı Terminal İnşaat ihalesinde, Japon firması TAISEI - TAV Holding ortak girişiminin vermiş olduğu 805 milyon dolar tutarındaki teklifi onaylandı. Katar resmi kurumlarından resmi olarak işe başlama onayını alan ortaklık, tamamlandığında Katar'ın dünyaya açılan kapısı olarak Ortadoğu'nun en önemli bağlantı noktalarından biri olmaya aday görülüyor.

Toplam 5 milyar dolar maliyeti olan proje, 34 adet ihale paketinden oluşuyor. Projenin en büyük bölümünü oluşturan terminal binasının yapımını ise kazandığı ihale ile TAISEI - TAV ortaklığı üstleniyor. İşin proje kontrolünü ise ABD'li Bechtel firması üstlendi.

5 milyar dolar yatırım maliyeti olan havalimanının en büyük paketini oluşturan terminal binası yapımına bir ay içinde başlanması planlanıyor. Doha Projesi TAV Grubu'nun yurtdışında üstlendiği 4. havalimanı projesi olma özelliğini taşıyor.

Projenin mimari tasarımı binası Basra Körfezi'nin geniş dalgaları düşünülerek, daha önceden Dubai Marina, London Heatrow Terminal 5 projeleri gibi birçok ünlü projeye imza atmış olan HOK Group tarafından yapıldı. Proje tamamlandığında terminalin çatısı görsel olarak dalga izlenimi yaratacak. Terminalin gelecek yıllarda 50 milyon turist hedefleyen Katar için bir prestij simgesi olması bekleniyor.