9,5 Milyar Dolarlık TANAP'ın Temeli Atıldı



Hürriyet'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kars’ta düzenlenen ve Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan cumhurbaşkanlarının katıldığı toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanı, sayın Gürcistan Cumhurbaşkanı, değerli Karslılar, sizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Misafirlerimize ülkemize, Kars’ımıza hoş geldiniz diyorum. Açılışını yaptığımız Haydar Aliyev Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik Lisesi ile diğer okullarımızın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum".

"Azerbaycan ile aramızdaki kardeşliğin simgesi olarak gördüğüm lisemizin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aslında okulumuz 2013 yılı sonunda eğitime başladı. Bugün resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Rahmetli Haydar Aliyev’in ismini ülkemizin her köşesinde yaşatmış oluyoruz, yaşatmaya da devam edeceğiz. Bugün burada ayrıca 112 dersliğin de açılışını yapıyoruz. Yine misafirlerimizle birlikte temelini atacağımız TANAP projesinin de Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve projenin Avrupa ayağındaki ülkelere hayırlı olmasını diliyorum."

"Ben bugün bu soğuğa rağmen cumhurbaşkanı arkadaşlarımla birlikte bizlerle bu heyecanı paylaştığınız için teşekkür ederim. İnşallah şimdi Selim’e geçeceği ve TANAP projesinin temellerini atıyoruz ve doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya gönderiyoruz. Nevruz’unuz hayırlı olsun diyorum.”