9. Sanayi Kongresi Küçük'e Umut Verdi



İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, ''Ne mutlu ki, mevcut konjonktürde Türkiye, güçlü büyüme potansiyeliyle, krizden çıkışta ortaya koyduğu başarıyla dünyanın parlayan yıldızlarından biri olarak öne çıkıyor'' dedi. Küçük, ''Sürdürülebilir Rekabet Gücü: Sanayide ve Ekonomide Yapısal Dönüşüm'' başlıklı 9. Sanayi Kongresi ve İnovasyon Sergisi'nin kapanışında yaptığı konuşmada, bu kongrede, önlerindeki süreçte kendilerini nasıl bir dünyanın beklediğini anlamaya, ekonomide ve sanayide dönüşümün yönünü öngörmeye çalıştıklarını söyledi. Tanıl Küçük, şöyle konuştu:

''Gördük ki, evet, eksiklerimiz var, ama aslında hiç de fena bir noktada değiliz. Son 20-30 yılda, aslında sanayi ve ekonomide önemli işler başarmış ve daha da iyi yerleri hedeflemeye imkan tanıyan bir zemin yaratabilmişiz. Ne mutlu ki, mevcut konjonktürde Türkiye, güçlü büyüme potansiyeli ile krizden çıkışta ortaya koyduğu başarı ile dünyanın parlayan yıldızlarından biri olarak öne çıkıyor.''

Önümüzdeki dönüşüm sürecinin, Türkiye'ye fırsatlar getirdiğini, yeni kapılar araladığını vurgulayan Küçük, ''Şimdi, önümüzdeki mesele, bu fırsatları iyi değerlendirebilmek, bu tarihsel dönüm noktasında, karşımıza çıkan avantajları iyi kullanabilmek'' dedi. Küçük, burada, hükümet ve ekonomi yönetimlerine önemli görevler düştüğünü, ancak 21. yüzyılda, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının da sorumlulukları bulunduğunu kaydetti.

21. yüzyılda, ancak, güçlü ve verimli çalışan şirketleri olan ekonomilerin güçlü olabildiklerini belirten Küçük, ''Kongremizde gördük ki daha güçlü şirketler için, ölçek ekonomisini yakalamamız, kurumsallaşmayı geliştirmemiz, hız faktörüne önem vermemiz, Ar-Ge ve inovasyon kapasitemizi yükseltmemiz, ürünlerimizi çeşitlendirmemiz önem taşıyor'' diye konuştu.

Üniversite-sanayi işbirliğine önem vermek gerektiğine işaret eden Küçük, sözlerini ''Eksikler ve yapılması gerekenler konusunda sanayimizde büyük bir farkındalık var, atılan önemli adımlar var. Önümüzdeki yıllarda bunların daha da kuvvetleneceğine inanıyoruz'' ifadeleri ile tamamladı.