9. Ulaştırma Kongresi



9. Ulaştırma Kongresi, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından ve Oda’nın İstanbul Şubesi yürütücülüğünde 16-18 Mayıs 2011 tarihleri arasında YTÜ Oditoryumu'nda gerçekleştirilecek.

Kongrede “ulaşım” kavramı –çok yönlü, çok sorunlu ve çok disiplinli yapısının gereği- teknik ve ekonomik boyutlarının ötesinde sosyolojik, psikolojik, çevre ve insana öncelik veren tüm boyutlarıyla, bütünlük içinde ele alınacak. Kongre sürecinde, tam olarak da bu nedenle ulaştırmayı mühendislik dışı bakış açılarıyla değerlendirecek uzman ve akademisyenlerin katılım ve katkıları bekleniyor.

9. Ulaştırma Kongresi’nde işlenecek konulara ilişkin sınırlamalar getirilmemekle birlikte, gündem ve gelişmelere bağlı olarak bazı konular öne çıkıyor: “3. Köprü”, “Karayolu Boğaz Tüneli”, “Körfez Köprüsü”, “Sahil Yolları” gibi ulaştırma sistemini, kentsel ve bölgesel gelişmeler ile çevreyi ciddi sıkıntılara sokabilecek kararların yaygınlaşması nedeniyle kongrede "sürdürülebilir ulaştırma" üzerine bildiriler bekleniyor.

9. Ulaştırma Kongresi’nin gündemi, “sözü edilen olumsuz gelişmeleri tartışmaya açarak, toplumu bilgilendirme ve bilinçlendirmenin önemi göz önünde bulundurularak ülke sorunlarının ortaya konması ve çözüm önerilerinin açıklanması, buna paralel olarak bilimsel düzeyin yükselmesi” şeklinde açıklanıyor. Dolayısıyla “bilimsel değeri yüksek” çalışmaların desteklenmesi ve ödüllendirilmesi kongrenin hedefleri arasında sayılıyor.

Kongreye izleyici olarak katılmak isteyenlerin, başvuru formu doldurarak yazışma adresine göndermeleri durumunda kendilerine kongre programı iletileceği bildirilen kongreye kayıt yaptırarak katılanlar, bildiri kitabı ve kongre sırasında sunulacak olanaklar karşılığı daha sonra belirlenecek bir ücret ödeyecekler.

Kongreye bildiri özetlerinin gönderilmesi için son tarih ise 15 Ekim 2010.

Düzenleme Kurulu
Prof.Dr. Güngör EVREN
Prof.Dr. Ergun GEDİZLİOĞLU
Prof.Dr. Zerrin BAYRAKDAR
Doç.Dr. İsmail ŞAHİN
Rezan BULUT
Funda KILINÇ SUVAKÇI


Bilim ve Danışma Kurulu
İnş.Y.Müh. İsmail Hakkı ACAR
Prof.Dr. Emine AĞAR
İnş.Y.Müh. Atila ALPÖGE
Doç.Dr. Ela BABALIK
Prof.Dr. Reşat BAYKAL
Prof.Dr. Zerrin BAYRAKDAR
Prof.Dr. Yücel CANDEMİR
Doç.Dr. Halim CEYLAN
Y.Mimar Oktay EKİNCİ
Prof.Dr. Cüneyt ELKER
Yrd.Doç.Dr. Nevzat ERSELCAN
Prof.Dr. Güngör EVREN
Prof.Dr. Ergun GEDİZLİOĞLU
Prof.Dr. Haluk GERÇEK
Cemal GÖKÇE (İMO)
H. Serdar HARP (IMO)
Prof.Dr. Mustafa ILICALI
Prof.Dr. Ayhan İNAL
İnş.Y.Müh. Mete ÖRER
Şehir Y.Plancısı Erhan ÖNCÜ
Haluk İbrahim ÖZMEN (DLH Mar. Bölge Müd.)
Doç.Dr. İsmail ŞAHİN
Doç.Dr. Mehmet TANYAŞ
Doç.Dr. AzimeTEZER
Prof.Dr. Füsun ÜLENGİN
Prof.Dr. Nadir YAYLA