923 Milyon Euro’luk Alışveriş Merkeziyle Anadolu’ya Yerleşiyor

Hollanda kökenli gayrimenkul geliştirme şirketi Acteeum Group, İstanbul Anadolu Yakası’ndaki 360 milyon Euro’luk alışveriş merkezi yatırımını sürdürürken, Samsun’da da 140 milyon Euro’luk yeni bir projenin temelini attı. Türkiye’de gayrimenkul yatırımlarının cazibesini yitirdiği söylense de bu gurubun Türkiye’de yatırımlarını sürdüreceği bildiriliyor.

Toplam 923 milyon Euro

Acteeum Group Türkiye Genel Müdürü Tomasz Szewczyk, "Türkiye’de, İstanbul, Kahramanmaraş, Samsun, Şanlıurfa, Tokat, Adana ve Malatya ’da yatırım yapıyoruz. Bu toplam 923 milyon Euro’luk bir yatırım programıdır ve toplamda 300 bin metrekarelik kiralanabilir alan ortaya çıkaracağız. Yıl sonuna kadar birkaç yeni proje daha ilan edebiliriz. Anadolu’daki nüfusu, ekonomisi ve coğrafi konumu bizce uygun olan kentlerde alışveriş merkezleri yapıyoruz. Bunlarda ana yatırımcımız Avusturyalı gayrimenkul yatırım fonu Meinl European Land" dedi.

Tomasz Szewczyk, "Neden Anadolu’ya yatırım yapıyorsunuz?" sorusunu da şöyle yanıtladı: "Anadolu’da orta büyüklükte gelişmiş kentler var. Bize bu soruyu soranlara ’Bu şehirlerde neden kimse bugüne kadar böyle yatırımlar yapmadı’ diye soruyoruz. Biz Türkiye’de yatırım kararını 2 yıl önce almıştık. Küresel krizi de tahlil ediyoruz ve Türkiye’nin buna çok iyi dayandığını görüyoruz. Hatta Avrupa kadar bile etkilenmedi. Bize göre Türkiye’de fotoğraf değişmedi. Zaten bu tür yatırımlar 10-15 yıllık öngürüyle yapılır."

Malatya’yı bilmezler

Acteeum Group Türkiye Yönetim Direktörü Özgür Üreten de "Biz bir bakıma Avrupalılar’ın tasarruflarıyla Türkiye’de Anadolu’da yatırım yapıyoruz. Onlar Tokat’ı Malatya’yı bilmezler bile. Biz gayrimenkul geliştirme şirketi olarak Meinl European Land’i, Anadolu’daki yatırımların kárlı olacağına inandırdık" diye konuştu.