99 YTL’ye Konut İnceleme Turları

İngiliz Parador Proporties ve ABD’li Realty World, Türkiye’deki stratejik işbirliğini basın toplantısıyla duyurdu. Swissotel’de yapılan toplantıda, Parador Proporties & Realty World işbirliği sayesinde Parador Proporties’in yurtdışında yaşayan emlak alıcılarına verdiği “inceleme turları” hizmetinin bundan böyle, Türkiye’de yaşayan yerli ve yabancı halka da verileceği söylendi.

Türkiye gayrimenkul pazarına 2006 yılında girerek, dünya vatandaşlarına özellikle Ege kıyılarında emlak satışına başlayan Parador Proporties’in, Türkiye’de bir ilk olduğunu söyleyen Parador Proporties Türkiye Genel Müdürü Temel Şevkatli, emlak alıcılarının sadece 99 YTL ödeyerek katıldıkları 3-5 günlük “inceleme turları” hakkında bilgi verdi. Şevkatli, bu turlara katılan emlak alıcılarına emlak almaları yönünde hiçbir baskının yapılmadığını ifade ederek turlara katılan her yüz kişiden altmışının emlak aldığını belirtti.

“İnsanlar yeni bir ev değil aslında yeni bir yaşam ve yaşam tarzı satın alıyorlar” şeklinde konuşan Şevkatli, Ege ve Akdeniz kıyılarında sadece yabancıların değil Türkiyeli insanların da ev aldıklarını dile getirerek, bu yeni işbirliği sayesinde artık Türkiye’de yaşayan yerli ve yabancı halka da “inceleme turları” hizmetinin verileceğini söyledi.

Konut edinme kültürü değişecek
ABD’nin en büyük 5 emlak franchising kuruluşundan biri olan Realty World’un Türkiye ofisi Realty World Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Büyükçetin ise en büyük amaçlarının Türkiye’deki istihdama katkıda bulunmak olduğunu söyleyerek, konuşmasına şöyle devam etti: “Emlak sektörünün kurumsallaşması ve dünya standartlarına ulaşabilmesi için, gayrimenkul sektörünün tüm alanlarını içerecek ve devletin ilgili kurumlarıyla eşgüdümlü hareket edecek bir emlak akademisi açmak istiyoruz.”

Büyükçetin “Parador Proporties & Realty World işbirliğinin başlattığı bu yeni uygulamanın konut edinme kültürünü değiştirecek” şeklinde konuştu.