A-LA-TURCA Karşı Sanat Çalışmaları'nda



Karşı Sanat Çalışmaları’nda yeni yılın ilk sergisi
A-LA-TURCA 26 Aralık’ta sanatseverlerle buluşacak.

9. kişisel sergisini açacak olan Müfit İşler’in 50’ye yakın yağlı boya resminden oluşan sergi 27 Ocak 2007 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Sanatsal kimliğini, öncelikle yer, tarih, insan üçgeni üzerinden kuramsallaştırarak soyut bir dile oturtan sanatçı, Batı ve Batı medeniyeti dışı arayışları ile soyutlamayı son derece kendine özgü bir anlatıma çevirerek; İslamiyet ve öncesi imgelerin, mitlerin imgeleşme, motifleşme giderek sembolleşme düzleminde kendini ifade ediyor.

Bu doğrultuda anlatımcı, dinamik, çatışma ve çözülme gerilimi üzerine kurulu sembollerle, rençi, ifadeci bir dil oluşturan sanatçı, izleyiciyi pagan dünyasının mitlerinden çağımız insanının bilinçaltı dünyasına uzanan bir hesaplaşmaya çağırıyor.

Müfit İşler

1954 yılında Samsun’da doğan sanatçı 1980’de Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Özdemir Altan Atölyesi’nden mezun oldu. 1984’de Erişsan Cam-Ayna Atölyesi’nde vitray çalıştı. 1992-1995 yılları arasında İstasyon Sanat Merkezi’nde çeşitli sanatsal projeler gerçekleştirdi. 3 dönem Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı (2000-2006). 2004’den beri Cey Sanat Dergisi’nde sanat ağırlıklı yazılar yazıyor.