AB'den İklim Değişikliği Açılımı



Fransa, Hollanda, Belçika, Danimarka, Lüksemburg, Portekiz, İspanya ve İsveç, Avrupa Birliği (AB)’nin sera gazı emisyonunu "en geç 2050’ye kadar sıfıra indirmeyi" hedefleyen bir öneriyi imzaladı. 9 Mayıs Avrupa Günü için Romanya'nın Sibiu kasabasında buluşan liderler, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin önderliğinde çevre bütçesi teklifini açıkladı.

“Çevre krizi insanlığın geleceğini derinden etkileyecek”
Euronews'den Zehra Yıldız'ın haberine göre; sekiz devlet liderinin imzaladığı iklim değişikliğine karşı mücadele teklifinde, "çevre krizi insanlığın geleceğini derinden etkileyecek” ifadelerine yer verildi.

Fransa, Hollanda, Belçika, Danimarka, Lüksemburg, Portekiz, İspanya ve İsveç hükümeti, son zamanlarda yapılan gençlik iklim yürüyüşleri ve protestolarla birlikte vatandaşlarının iklim konusunda endişeli olduklarını belirtti.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Öte yandan Paris İklim Anlaşması’nın imzalanmasının ardından sera gazı salınımına dair alınan önlemlerin halihazırda ‘sert’ olduğunu belirten bazı ülkeler şartların daha da katılaştırılmasına karşı çıkıyor. İklim krizine karşı sert önlemlerin alınmasına karşı çıkan bu ülkelerden biri de Almanya. Avrupa’nın en güçlü ekonomilerinden Almanya, alınacak kararlardan sanayisinin olumsuz etkilenebileceğinden dolayı tedirgin.

"Paris İklim Anlaşması'na hiçbir AB ülkesi tamamen uymuyor"
Sekiz AB liderinin imzaladığı iklim teklifinde, “Şu an müzakere sürecinde olan AB bütçesinin en az yüzde 25’i iklim değişikliğiyle mücadele projelerine aktarılmalı” ifadelerine yer veriliyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.