Acaristanbul’u Yıkamazlar

Yargı süreci devam eden Acaristanbul’da sular durulmuyor. Orman Bakanlığı, Acaristanbul villarınının hukuken yıkılmasının mümkün olmadığına ilişkin karar alıp, Danıştay’ın nihai kararını bekleyen Beykoz Belediye encümeni için yargıya gitmeye hazırlanırken, uzun süredir sürdürdüğü sessizliğini bozan Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Acar, "Acaristanbul’da ’yıkım’ ve ’para’ cezası uygulanamaz" dedi.

İsmet Acar, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, "Tapulu malımız" dediği Serdaroğlu Çiftliği’nin "özel orman" niteliği taşıdığını, onaylanan amenajman ve ağaç rölöve planına göre, arazide muhafaza edilmesi gereken ağaç bulunmadığını söyledi. Acaristanbul için, Orman Bakanlığı’ndan ön iznin alındığını, kesin izin için istenen tüm belgelerin tamamlanarak İstanbul Orman Bölge Müdürlüğüne teslim edildiğini belirten Acar, şunları söyledi:

Karar yasalara uygun
Dava halen Danıştay’da temyiz aşamasında. 32. madde, "ruhsat alınmadan yapıya başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığı"nın tespiti halinde uygulanacak bir yıkım hükmü. Acaristanbul’da yapı ruhsatıyla inşaatlara başlandı. Yıkım uygulamasına yapılan itirazımız üzerine, Beykoz Belediyesi Hukuk Müşavirliği’nce Serdaroğlu Çiftliği’ne bu maddenin uygulanamayacağı bildirildi. Beykoz Belediyesi Encümeni’nin verdiği karar tamamen yasalara uygun.

Yüzde 6'yı aşmadık
Anayasa Mahkemesi’nce iptal edilen 6931 sayılı yasanın 17. maddesi 17.06.2004 tarihinde yeniden düzenlenerek yürürlüğe girdi. 01.08 2005 tarihinde Orman Genel Müdürlüğü’nden kesin izin talep edildi. İstenen tüm belgeler dosyamızda mevcut. Yollar dahil kullanılan TAKS’ın 140 bin 733 metrekare olup, bunun da yüzde 5.99’a denk geldiği ve kesin izinle ilgili yasal işlemlerin devam ettiği beyan edildi.

Başkan yakını tanımıyorum
Beykoz Belediye Encümen Başkanı Avukat Yüksel Baki’nin, kardeşi Avukat Hikmet Baki ile kuzenleri Avukat Ekrem Baki, Avukat Cumhur Yıldız’ın topluluğumuza ait hiçbir şirketle ve aile mensuplarıyla bugüne kadar herhangi bir hukuki bağı olmadı. Bu kişiler tarafımızdan da yakınen tanınmamaktadır ve aile bireylerimizle uzaktan ve yakından bir ilgisi yoktur.