ACO’dan Endüstriyel Tesislere Özel Petrol Ayırıcı Sistemi



Su yönetimi sistemleri konusunda faaliyet gösteren ACO, yer altı sularının korunması ve hassas bölgelerdeki atık su temizliği konusuna, geliştirdiği sistemleri ve ayırıcı teknolojileri ile çözümler sunuyor.

ACO’nun ürün grubu içerisinde bulunan Petrol Ayırıcılar, petrol ve benzin bileşenlerini atık sudan arıtarak olası zararları ve tehlikeleri engellemek için geliştirilen sistemler. Avrupa Birliği’nin de konu ile ilgili yasasında: “Petrol ve benzin bileşenleri ya da bu tür mineral içeren sıvıların özellikle tutuşma ve patlama potansiyeline sahip olanlarının atık su sistemine verilmeden önce mutlaka petrol ayırıcı cihazlardan geçirilerek filtre edilmesi gerekmektedir” talimatı yer alıyor.

ACO, sahada çevreye duyarlı atık su ayrıştırma sistemi ile yağmur suyu yönetimini gerçekleştiriyor. Hurda metalleri de üretiminde kullanan işletmelerin hurda sahasına özel çözümler sunuyor.

Açık alanda geri dönüştürülmeyi bekleyen hurda metallerde bulunan yağ ve petrol türevleri, yağan yağmur ile birlikte drenaj kanallarına aktarılıyor. Yağlı su, drenaj kanalları vasıtası ile ACO tarafından tasarlanmış petrol ayırıcı sistemine getirilerek kanalizasyona deşarj olmadan önce çevreye zararlı petrol türevlerinden arındırılıyor.

Çökeltme-dağıtım havuzlarına gelen atık su, çamur ve ağır partiküllerden ayrıştırılarak ACO Oleosmart Petrol Ayırıcı Sistemlerine yönlendiriliyor. Burada ACO’nun yeni filtresiz ayırıcı sistemi olan Oleosmart Petrol Ayırıcı’ya gelen atık su, EN-858 standardına göre tasarlanmış sistemden geçerek deşarj oluyor. Oleosmart’ın filtresiz sistemi, bakım maliyetlerinin de düşürülmesini sağlıyor. Sistemdeki bütün tanklar, sensörler ve seviye ölçer alarm cihazları ile kontrol ediliyor.