Adalara Müjde



Adalılar nihayet suya kavuştu. Yıllarca çeşitli su kaynaklarından, sarnıç ve kiralık tankerlerle içme suyu temin eden Adalılar'ın artık kesintisiz suyu var.

Adalar halkının musluk suyu kullanabilmeleri ve sahillerinden gönül rahatlığıyla denize girebilmeleri için, 2004 yılı yatırım programına alınan içme suyu ve atık su şebeke inşaatları, büyük ölçüde tamamlandı. Kınalıada, Burgazada ve Heybeliada'da toplam 45 bin 57 metreyi bulan içme suyu şebekesi ve 15 bin 216 metrelik atık su şebekesi tamamlandı. Büyükada'nın içme suyu şebeke ve atık su kanalı inşaatı ise bu yaz sonunda başlayacak.

Adalar halkı, artık suyunu musluklarından içebilecek. Sahillerde gönül rahatlığı ile denize girebilecek. Şebeke boruları son teknoloji ürünü düktil font borularla yenilendi. Büyükşehir Belediyesi istanbul Su ve Kanalizasyon Idaresi'nden (iSKi) yapılan açıklamaya göre, turizm mevsimi başlamadan bitirilen içme suyu şebekesi sayesinde, istanbullular bu yaz Adalar'da musluklarından Dünya Sağlık Teşkilatı ve Avrupa Birliği standartlarının da üzerinde 24 saat kesintisiz, temiz ve sağlıklı su içebilecek.