"Adalar'ın Mimari Detayı" Fotoğraf Yarışması



Pek çoğumuz yaşadığımız ortamı kanıksarız ve bir müddet sonra bu kanıksanmışlıkla pek çok şeyin farkına varmadan yaşam devam eder. Oysa fotoğraf bu kanıksanmışlığın bir kırılma noktasıdır ve bize aslında binlerce kez gördüğümüz şeyi bize yeniden sunduğunda şaşırtır, afallatır ve yeni bir farkındalık yaratır. Adalar’da da yaklaşık iki asırdan günümüze ulaşmış pek çok mimari yapı mevcut. Mimari yapıların detaylarına indiğimizde, cihannümalar, kuleler, üçgen alınlıklar, saçaklar, pencere kasalarındaki oylumlar, çatılar, ahşap kapılar, dökme demirden yapılmış bahçe kapıları ve korkuluklarıyla beraber tüm bunların süslemeleri ve ayrıntıları aklımıza bir çırpıda gelenler.

Adalar Kültür Derneği tarafından bu sene sekizincisi düzenlenecek olan “Adaların Mimari Detayı” Fotoğraf Yarışması, Adalar’ın zenginliklerini keşfederek bugünün iz düşümünü geleceğe taşıması ve ölümsüzleştirmesi hedeflenen çalışmaları bekliyor. Yarışma, tüm amatör ve profesyonel sanatçılara açık. Yarışmanın değerlendirmesinde ise fotoğraf tekniği ve anlatım tekniği esas alınacak.

Seçici Kurul:
Aras Neftçi
– Mimar
Alberto Modiano – Fotoğrafçı ;
Yrd. Doç. Ozan Bilgiseren – Öğretim Görevlisi
Özer Kangür – Adalar Kültür Derneği Başkanı
Yalçın Savuran – Fotoğrafçı

Yarışma Takvimi: ;
Son Katılım Tarihi: 31 Temmuz 2009
Seçici Kurul Değerlendirilmesi: 09 Ağustos 2009
Sonuç Bildirim Tarihi: 11 Ağustos 2009
Sergi ve Ödül Töreni: 16 Ağustos 2009
Geri Gönderim (ödül alan eserlerin dışındakiler): 01- 30 Eylül 2009

Ödüller :
Birincilik Ödülü: 1500 TL
İkincilik Ödülü: 1000 TL
Üçüncülük Ödülü: 750 TL
Sergileme (en fazla 40 adet)

“Adalar’ın Mimari Detayı” Fotoğraf Yarışması’nda ödül alan fotoğraflar dernek arşivinde kalacak. Ödül alan eserler ise Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) yayını olan Almanak-2009’da ve Adalar Kültür Derneği’ne ait sayfalarda yer alacak.

Yarışma hakkında daha detaylı bilgiye ve başvuru formuna ulaşmak için lütfen tıklayınız.