Taksim-Kabataş Bahara Kaldı

İstanbul Metrosu'nun daha önce yıbaşından hemen sonra hizmete gireceği açıklanan yeni hattı ancak Mart ayında yolcu taşımaya başlayacak.

Taksim-Kabataş Füniküler Sistemi'nin (yatay asansör gibi çalışan toplu taşıma aracı) deneme sürüşü dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından yapıldı. Taksim ile Kabataş arasını 110 saniyeye indirecek olan sistemin bazı bölümlerdeki çalışmaların uzaması nedeniyle ancak Mart ayından itibaren düzenli olarak hizmet vereceği belirtildi. 40 milyon dolara mal olan ve saatte 7 bin 500 yolcu taşıma kapasitesi bulunan sistemin İstanbul'un ulaşımı açısından büyük bir önem arz ettiğini söyleyen Başkan Topbaş, "İstanbullular artık Taksim'den Kabataş'a kısa sürede inebilecek. Burada olduğu gibi metronun diğer bölümlerinde de çalışmalarımızı son hızla sürdürüyoruz" dedi.

"İstanbul'da ulaşımın yüzde 89'u karayolu üzerinden gerçekleştiriliyor" diyen Topbaş, şöyle devam etti: "Bu kent dünyanın ikinci metrosunu yapmış ancak daha sonra devamını getirmemiş. Bu eksikliği en kısa sürede gidermeliyiz, bu gerçeğin bilincinde olarak hareket ediyoruz."