Vali Işık: Binalar Depreme Dayanıklı İnşa Edilmeli

Adıyaman Valisi Halil Işık, Doğu Anadolu fay hattının depremsellik açısından etkin bir döneme girdiğini söyledi. Adıyaman’da meydana gelebilecek muhtemel bir deprem öncesi ve sonrasında yapılacak işler konusunda Vali Halil Işık başkanlığında Halk Eğitim Merkezi salonunda ‘Deprem ve Adıyaman İlinin Konumu’ konulu bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Vali Halil Işık, yurdumuzun genelinin deprem kuşağı üzerinde bulunduğunu belirterek, “Özellikle Adıyaman’ın Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde olmasından dolayı deprem, hepimiz için büyük bir sorundur. Adıyaman deprem yönünden hassas bir bölgede bulunduğundan, Adıyaman’da yapılacak gerek kamu gerekse özel yapıların deprem yönetmenliklerine uygun olarak yapılması gerekir.” dedi.

Vali Işık, “İnsanları öldüren deprem değil, yapı tekniğine uygun yapılmayan yapılar ve uygun olmayan zemin koşullarıdır. Bu amaçla, olası bir deprem afetine hazırlıklı olmak, afet bilincini yükseltmek, alınan önlemlerle afet riskinin azaltabileceği bilgisini yaygınlaştırmak için bazı toplantılar gerçekleştireceğiz. “dedi.