Adana Başkan Vekilini Seçti!



Aytaç Durak'ın yerine gelecek isim belirlendi

İçişleri Bakanlığı’nca hakkında açılan soruşturmalar nedeniyle Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın açığa alınması nedeniyle yapılan başkan vekilliği seçimini, CHP’li üyelerin oyunu alan Yüreğir İlçe Belediye Başkanı AKP’li Mahmut Çelikcan kura ile kazandı.

Dün 3’üncü turda yapılan oylamanın ardından en yüksek oyları alan, AKP ve MHP’nin adayları son tur seçime katılırken, CHP adayı Yıldıray Arıkan yasa gereği bu tura giremedi. Son turda en yüksek oyu alan 2 aday MHP’li Fethi Coşkuntuncel ile AKP’li Mahmut Çelikcan yarıştı. MHP ve AKP adayı 16’şar oy aldı, 1 oy ise geçersiz sayıldı. 1 oy da boş çıktı. Böylece CHP’li 10 üyenin oylarının ağırlıklı olarak MHP adayına verildiği, bir bölümünün de AKP’li adaya kullanıldığı ortaya çıktı. Oyların eşit çıkması nedeniyle, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 45’inci maddesi dikkate alınarak kura çekildi ve torbadan Çelikcan çıktı. Oylama sonrası salonda yer yer tartışmalar oldu.

Durak’ın açığa alınması ardından, “Benim o koltukta, makamda gözüm yok” açıklamalarıyla dikkat çeken Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel de oyların eşit çıkması üzerine, bürokratlara “Eş başkanlık yapsak ne olur, bir kanunsuzluk olur mu?” diye sordu. Sonra da, “2 aday da çekilse, ben devam etsem olmaz mı?” diyerek gergin ortamı yumuşatmaya çalıştı. 29 Mart seçiminde Aytaç Durak MHP’den seçilmiş, soruşturmalar nedeniyle geçen ay partisinden istifa etmişti. AKP, aynı seçimde bin 500 oy ile seçimi kaybetmişti.