Adana Entegre Sağlık Kampüsü’ne Bosch’tan Güvenlik Çözümleri



Bosch Güvenlik Sistemleri, hasta kabulüne başlamadan önce Sağlık Sektöründe En İyi Kamu-Özel Sektör Ortaklığı Projesi ve Dünyanın En Büyük Sismik İzolatörlü Hastanesi gibi çeşitli ödüller alan Adana Entegre Sağlık Kampüsü için; video gözetim sistemleri, kartlı geçiş ve kontrol sistemleri, yangın algılama sistemleri, genel seslendirme ve acil anons sistemlerini kapsayan güvenlik çözümleri sunuyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Kurulumu Bosch'un iş ortağı Ateksis tarafından yapılan projedeki tüm sistemler, farklı arayüzler aracılığıyla Bosch'un Bina Entegrasyon Sistemi (BIS) ile tek bir platform üzerinden yönetiliyor. Bosch Bina Entegrasyon Sistemi (BIS), bu entegrasyon sırasında modern kampüsün boyutu ve kompleks yapısının yarattığı zorlu testi başarıyla geçti. IP tabanlı video gözetim sistemi, girişler ve koridorlar gibi kritik önem taşıyan iç ve dış alanları izleyen 2.000 kameradan oluşuyor. Bosch Video Yönetim Sistemi (BVMS) üzerinden yönetilen ve FLEXIDOME, DINION IP Starlight ve AUTODOME IP Starlight kameralardan sağlanan yüksek çözünürlüklü canlı görüntüler, tesis içinde tek bir kontrol odasından takip ediliyor. Yangın güvenliğini sağlayan BIS, kampüsteki 30.000 yangın detektörü, yangın ihbar butonları ve arayüz modüllerini içeren yaklaşık 45.000 tespit noktasını kontrol ediyor.



Hastaların ve yakınlarının acilen tahliye edilmesini gerektiren durumlarda, hemşire masalarındaki hem genel anons hem de yangın algılama sistemlerinin etkinleştirilmesi için hastanenin telefon santrali, BIS aracılığıyla genel seslendirme ve acil anons sistemine entegre edildi. ‘Pembe kod (bebek kaçırma)’ durumlarında Kadın Doğum Kliniği’nin güvenliğini sağlamak için Bosch kartlı geçiş ve kontrol sistemleri, alarmları etkinleştirmek üzere yeni doğan bebeklerde RFID etiketlerini kullanıyor.