Adana, İkinci El Konut Fiyatı Artışında Geçen Ay Şampiyon Oldu



Garanti'nin desteğiyle Reidin.com ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'deki ikinci el ve yeni konutlara yönelik hazırlanan emlak endekslerinin 2011 Nisan ayı raporu açıklandı.

Reidin.com EmlakEndeks'e göre Adana, Nisan'da bir önceki aya göre ikinci el satılık konut fiyatlarında metrekare başına yüzde 0,80'lik değer artışıyla fiyatların en fazla yükseldiği il oldu. Aynı dönem içinde ikinci el konut satış fiyatları Ankara'da yüzde 0,46, İstanbul'da yüzde 0,23 ve İzmir'de yüzde 0,09 oranında artarken, Antalya'da yüzde 0,51, Kocaeli'de yüzde 0,46 ve Bursa'da yüzde 0,33 oranında azaldı. Antalya, fiyatların en fazla değer kaybettiği il oldu.

Nisan ayındaki metrekare başına kira değerleri incelendiğinde Bursa yüzde 1,13 değer artışı ile kiraların en fazla yükseldiği kent oldu. Aynı dönem içinde konut kira değerleri Kocaeli'de değişmezken, İzmir'de yüzde 0,61, Antalya'da yüzde 0,26, Ankara'da yüzde 0,24 ve İstanbul'da yüzde 0,14 oranında arttı. Kira değerleri Adana'da ise yüzde 0,30 oranında azaldı.

Geçen ay konut satış fiyatları açısından en çok değer artışı yaşanan ilçe İstanbul Sultangazi (yüzde 1,40), en çok değer kaybeden ilçe ise İstanbul Beyoğlu (yüzde 1,32) oldu. Konut kira değerleri açısından en çok değer artışı yaşanan ilçe Bursa Osmangazi (yüzde 1,34) olurken, en çok değer kaybeden ilçe ise Adana Yüreğir (yüzde 1,25) oldu.

Endeks sonuçlarına göre, yeni konut satış fiyatları Nisan'da bir önceki aya göre yüzde 0,56 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 6,45 oranında artış gösterdi.