Polisan Kadıköy’deki Binaları da Boyamaya Başladı




Daha önce Avrupa metropollerinde gerçekleşen değişim, İstanbul’da yaşanmaya devam ediyor. Gülen Boya Polisan’ın katkılarıyla Sarıyer, Kağıthane, Beykoz, Şile, Eyüp, Eminönü ve Pendik’de gerçekleştirilen “İstanbul’u Güzelleştireceğiz” projesi, şimdi de Kadıköy’de uygulanmaya başladı.



Gülen Boya, Kadıköy’ün de yüzünü güldürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından hayata geçirilen “İstanbul’u Güzelleştireceğiz” projesini adım adım İstanbul’un tüm ilçelerine yaymayı amaçlayan Polisan, şimdi de Kadıköy binalarını renklendiriyor. Kadıköy’de, Hasanpaşa’dan başlayan ve Altıyol’da devam eden boyama projesi Rıhtım Caddesi de dahil, sahile kadar uzanacak.

“İstanbul’u Güzelleştireceğiz” projesini, Kadıköy’de Kadıköylülerle paylaşmayı amaçlayan Polisan ve Kadıköy Belediyesi, ilçe sakinlerinin ve esnafının da davetli olduğu bir kokteyl düzenledi. Kokteyl öncesinde Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk “İstanbul’u Güzelleştireceğiz” Kampanyası kapsamında Kadıköy’de yapılan çalışmalar hakkında halkı bilgilendirdi. Polisan İlköğretim Okulu öğrencilerinin sergiledikleri folklor gösterilerinin renk kattığı etkinlik, Kadıköy sakinlerinin de katıldığı kokteylle sona erdi.

“İstanbul’u Güzelleştireceğiz” projesi kapsamında, belediye tarafından tebligat gönderilen bina sahiplerinin, belirlenen sürenin bitimine kadar binalarının dış cephe boya ve bakımını yaptırmaları gerekiyor. Belediyeden verilen belge ile Polisan bayilerinden özel indirimle boya alabilen ilçe sakinleri, ödemeyi kredi kartı veya 12 taksitle yapabiliyor.

İstanbul’a AB Modeli

“İstanbul’u Güzelleştireceğiz” Kampanyası’na start veren bu protokol yeni bir uygulama değil. Daha önce pek çok Avrupa şehrinde gerçekleştirilen benzer uygulamalar sonucunda çarpıcı sonuçlar elde edildi. Bir zamanlar karanlık ve kasvetli görünümüyle tanınan, bugün ise pırıl pırıl görüntüsüyle Avrupa Birliği Başkenti sıfatına layık bir siluete kavuşan Brüksel, uygulamanın en başarılı örneklerinden.