Adana'da Oylar Yeniden Sayılıyor



Adana'da 126 bin 770 seçmenin bulunduğu Seyhan 4'üncü bölgede oylar yeniden sayılacak. Adana'nın merkez Seyhan İlçesi'nde 4 seçim bölgesinden biri olan Seyhan 4'üncü İlçe Seçim Kurulu'na MHP, CHP, AKP ve DTP, merkez ilçe ve büyükşehir belediye başkanlıkları ile İl genel ve belediye meclis üyelikleri sonuçlarına itiraz etti. Seyhan 4'üncü İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hamdi Bozkurtlar, 4 partinin birden itiraz etmesi üzerine, bölgelerindeki oyları yeniden sayma kararı aldı. Seçim kurulu yarın sabahtan itibaren 415 sandıktaki oyları yeniden sayacak.

AKP: Oylar yeniden sayılıyor

AKP Adana İl Başkanı Mehmet Sağlam, Adana Büyükşehir Belediyesi oylarının yeniden sayılması için tüm ilçe seçim kurulları ile il seçim kuruluna itiraz dilekçesi verdiklerini söyledi. Bazı oyların okul bahçelerinin çöp kutularında bulunduğunu ileri süren Sağlam, "Seyhan 4'üncü Bölge Seçim Kurulu itirazımızı kabul etti. Oyları yeniden sayacaklarını bize bildirdiler. Diğer seçim kurulları henüz kararlarını vermedi. Sayımın yeniden yapılması durumunda Büyükşehir Belediyesi'ni AKP'nin alacağına eminiz" dedi.

Durak uyarmıştı!

AKP ile arası açıldıktan sonra MHP'den aday olan Aytaç Durak, seçim günü oyunu kullandıktan sonra şu iddialarda bulunmuştu:

"Tecrübeme dayanarak söylüyorum; gözü dönmüş siyasiler Adana’da her türlü olumsuzluğu sergilediler. Metro’nun elektriğini kestiler. 'Metro raydan çıktı' yalanıyla halkı galeyana getirmek istediler. Tek yayın organımız olan Çukurova televizyonunu kapattılar. Yandaş gazetelerine ambargo koydurup paralı ilanlarımızı ve basın açıklamalarımızı kullandırmadılar. İftira ve yalan içerikli broşür ve gazete hazırlatarak bütün evlere dağıttılar. Yani özetle sesimizi kesip, kamuoyunu yönlendirmeye çalıştılar. Başbakan Sayın Erdoğan 2 kez, AKP Adana Milletvekili Ömer Çelik de birçok kez açıklama yaparak beni 'çete ve mafya uzantısı' olarak gösterdiler. Son olarak da seçime bir gün kala beni kamuoyu önünde mahkum ettirmek için 'Ergenekon Davası'na sokacak hayali senaryolarla komplolar hazırlattılar.

Bunların hiç biri tutmayınca: Türkiye’nin en saygın kamuoyu araştırma şirketlerince yapılan bütün anketlerde açık ara önde olmama rağmen; son gün seçim yasaklarına aykırı olarak, seçim sandıklarında yapacakları hileye zemin hazırlamak için Zaman Gazetesi’nde tam sayfa ilan yayınlatarak, hayali anketle kendi adaylarını açık ara farkla önde gösterdiler.

Ve bugün de, tasarlamaya çalıştıkları tezgahla, Adliye’de oy pusulaları tutanaklarında bilgisayar hilesi ile seçimi kendi lehlerine sonuçlandırmak için gayret sarf ediyorlar. İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın, Adana seçim sonuçları alınıncaya kadar iki gündür burada olması, bütün bu mizansenin son rötuşlarının yapılmasını sağlama yönelik izlenimini güçlendirmektedir".