Adı Yetti Fiyatlar Yüzde 30 Yükseldi



Geçtiğimiz günlerde İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Zeytinburnu’ndaki Çırpıcı Çayırı’na Türkiye’nin en büyük parkının yapılacağını ilan etmesiyle bölgede hareketlilik yaşanmaya başladı.

Milliyet'ten Hülya Çaylak'ın haberine göre, Zeytinburnu’nun ulaşım kolaylığı ve iş olanakları nedeniyle zaten göç alan bir bölge olduğunu söyleyen emlakçılar, özellikle son bir senede bölgedeki emlak fiyatlarındaki artışa dikkat çekiyor.

Yeni yapılan markalı konut projelerinin semtteki eski binaların dahi değerini artırdığını belirten emlakçılar, semtin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi ve Çırpıcı Çayırı’na yapılacak parkın açıklanmasıyla fiyatların yüzde 25-30 oranında yükseldiğine değiniyor.

Beklemeye geçtiler

10-15 gün içinde daire fiyatlarının arttığını söyleyen emlak danışmanları, eski dairelerde metrekare birim fiyatlarının 1.500 liradan 2 bin liralara yükseldiğini ifade ediyor. Bu yükselişi fark eden mal sahiplerinin beklemeye geçtiğini belirten emkalçılar, alıcıların da fiyatların çok artmasından çekindikleri için tedirgin bir bekleyiş içinde olduğuna vurgu yapıyor.

Emlak danışmanı olan Alican Gündoğdu da fiyatların hızlı bir şekilde yükselişe geçtiğini ifade ederek, park inşasının tamamlanmasıyla beraber yüzde 50 fiyat artışı yaşanacağını söyledi.

‘Kârlı bir yer olacak’

Müteahhitlerin bölgeyle ilgilenmeye başladığına değinen Gündoğdu, “Burası çok kâr getiren bir yer haline gelecek. Bugün 100 bin lira olan bir daire bir seneye kalmaz 150 bin liraya satılır. Park bittiğinde en az yüzde 50 artış yaşanır” diye konuştu.

Bölgede müteahhitlik yapan Nejat Can da, fiyat artışına değinerek 100 metrekarelik bir dairenin 410 bin liraya satılırken, fiyatının 460 bin liraya çıktığını anlattı.

Can, “Çırpıcı Çayırı’na yakın bir yerde 115 metrekarelik bir daire 1.5 ay önce 240 bin liraya satılıyordu ama kimse almıyordu. Şimdi fiyatı 275 bin lira olduğu halde herkes almak istiyor ama mal sahibi bekletiyor” diye konuştu.