Adım Adım Temiz Beyoğlu



Beyoğlu Belediyesi, İspanya ve İtalya'da özel üretilen temizlik araçlarını hizmete aldı. Yeni temizlik araçlarını ,belediyenin filosuna katan Başkan Ahmet Misbah Demircan, 'Güzel Beyoğlu ve Tertemiz Beyoğlu' projesini Yeni Şafak'a anlattı

Beyoğlu Belediyesi Türkiye'de bir ilke daha imza attı. Taksim ve çevresindeki dar sokakları temizlemekte güçlük çeken belediye, İspanya ve İtalya'da özel üretilen temizlik araçlarını hizmete soktu. Toplam nüfusu yaklaşık 230 bin olmasına karşın hemen her gün 2 milyon kişinin sokaklarından geçtiği Beyoğlu'nda hizmet verdiklerini anlatan Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, temizlik sokaktaki çöpün kaldırılması kadar binaların dış cephelerinin yapılıp boyanmasını da kapsadığını anlattı. Demincan, "Restoranların, kafelerin mutfaklarına hijyen standardı getirmek de her zaman sokakta olan simitçileri belli bir noktaya getirmek, onların araçlarını, arabalarını güzelleştirmek, giyimlerini belli bir düzene getirmek de bir temizliktir. Görsel temizliktir. " dedi.

Restoranlara Beyaz Zambak
Denizlere konulan mavi bayrak uygulamasının bir benzerini Beyoğlu'ndaki restoran ve lokantalarda uyguladıklarını anlatan Demircan, "Beyaz Zambak, Aralık 2004'ten itibaren Beyoğlu Belediyesi ve JohnsonDiversey ile ortaklaşa uygulanmaya başlamıştır. 500 kadar noktanın denetlenmesinde son durumda 154 adet işletme bayrağa layık durumda hijyen şartlarına uygun çıkmıştır.Beyaz Zambak Projesi, gıda güvenliği konusunda belediyeler ile işbirliği yapılarak bölgede gıda sunan tesislerin hijyen kalitesini artırmayı hedeflemekte" dedi.

Güzel ve Temiz Beyoğlu
Beyoğlu Belediyesi olarak çevrenin korunması ve iyileştirilmesi için çalıştıklarını anlatan Demircan, doğal kaynakların ve kent dokusunun en uygun şekilde korunmasının öncelikli hedefleri olduğunu söyledi. Su, toprak ve hava kirlenmesinin önlenmesi ile Beyoğlu'nun doğal ve tarihsel zenginliklerinin korunarak bugünkü ve gelecek kuşaklara aktarılması için çeşitli projeler geliştirdiklerini anlatan Demircan, sağlık, uygarlık ve yaşam düzeyinin güvence altına alınması ve geliştirilmesi kapsamda yürütülen 'Güzel Beyoğlu ve Tertemiz Beyoğlu' projelerinin Beyoğlu'nun mimari siluetinin iyileştirilmesi amacını güttüğünü söyledi.

Beyoğlu'nun dar sokaklarına girmekte ve temizlik hizmeti sunmada sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Ahmet Misbah Demircan, dar sokaklara da girerek oluşan çöp yığınlarının önüne geçtiklerini anlattı. Beyoğlu Belediyesi Kentsel Tasarım Atölyesi'nden de övgüyle bahseden Demircan, Beyoğlu'nun bozulmaya yüz tutmuş çehresini değiştirmeye yönelik imar ve yenileme çalışması yürüttükleri söyledi. Demircan, atölyenin 20 cadde ve bölgede çalışmalarına devam ettiğini ve şu ana kadar yaklaşık 3 bin 500 yapı cephesinde düzenleme yapıldığını anlattı. Beyoğlu Belediyesi'nin cadde ve sokakların aydınlatılmasında dünyada standardı en yüksek ve en modern aydınlatma sistemi olan kataner sistemini uyguladığını anlatan Demircan, ilçede toplam 50 kilometrelik yolun aydınlatıldığını söyledi. İyi ışıklandırılmış cadde ve sokaklarda gece saatlerinde yaşanan gasp, hırsızlık, kapkaç gibi olayların azalacağına işaret eden Demircan, aydınlatma sayesinde hava karardıktan sonra da sosyal yaşamın devam ettiğini belirtti.