Adapazarı’nın 100 Trilyon Liralık Gar Projesi Görücüye Çıktı

Adapazarı Merkez Belediyesi’nin, tren garı arsasında gerçekleştirmeyi düşündüğü 100 milyon YTL’lik (100 trilyon lira) Gar Projesi görücüye çıktı. Sakarya Genç İşadamları Derneği (SAGİAD) Başkanı İbrahim Uysal’ın ev sahipliğinde bir araya gelen 25 sivil toplum örgütü başkanı, Adapazarı Merkez Belediye Başkanı Süleyman Dişli’den bilgi aldı. Dişli, Sakarya’da müşterilerin yüzde 40’ının başka şehirlere alışveriş yapmaya gittiğini belirterek, bunu engellemek ve çevre illerden müşteri kazanmak için bu projeyi gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Adapazarı Tren Garı’ndan üçüncü hemzemin geçite kadar olan alanda hayata geçirilmesi planlanan proje ile bu bölgede 800’e yakın alışveriş mağazası yapılacağını dile getiren Belediye Başkanı Dişli, bu bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti. Dişli, “Bu proje hayata geçtikten sonra bırakın Adapazarı’ndan çevre illere alışveriş yapmaya gitmeyi, başka illerden Adapazarı’na alışverişe gelen insanlar olacak.” dedi. Özellikle depremden sonra Sakaryalıların çevre illere alışverişe gitmeyi sürdürdüğünü vurgulayan Dişli, Gar Projesi içerisinde yer alan dev alışveriş merkezleri, kültür, eğlence alanları ile bu bölgenin şehrin en cazip yeri haline geleceğini dile getirdi. Adapazarı’nda ticaret merkezi olarak sadece Çark Caddesi’nin bulunduğunu savunan Dişli, proje ile Çark ve Gar arasında kalan alanın da önemli bir ticaret merkezi haline geleceğini anlattı. Proje hayata geçtiği takdirde işlerinin kötüye gideceği endişesi taşıyan esnaflara da seslenen Dişli, şu bilgileri verdi: “Aksine esnafların işi daha da artacak. Bu yeri görmeye gelenler diğer yerleri de gezecek. Dolayısıyla esnafların işi daha iyiye gidecek. Ayrıca proje çerçevesinde yer altına 800 araçlık otopark yapılacak. Böylece şehir merkezindeki otopark ihtiyacı karşılanmış olacak.”

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, TCDD’ye ait olan proje arazisini 13 trilyon liraya alarak, daha sonra bu projenin ihaleye çıkarılacağını belirtti. Belediyenin kasasından bir kuruş çıkmadan en iyi teklifi veren firmaya işin ihale edileceğini dile getiren Dişli, belediyenin de bundan kazanç sağlayacağını vurguladı.