TOKİ 720 Konutu Satışa Çıkardı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Şanlıurfa’da ‘Akabe Projesi’ kapsamında yapımı devam eden 720 konutu, kurayla satışa sunacak. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nden alınan bilgiye göre, Şanlıurfa-Gaziantep yolunda inşa edilen 146 metrekarelik konutlar, 3+1 oda olarak tasarlandı.

60 ile 102 bin YTL arasında satışa çıkarılan konutlara sahip olmak isteyenler, daire bedelinin en az yüzde 10’unu peşin ödedikten sonra aylık 427 ile 639 YTL tutarındaki taksit seçenekleriyle ödeme yapabilecekler. Ziraat Bankası Şanlıurfa Şubesi, konut başvurularını 27 Mart-12 Nisan tarihleri arasında kabul edecek. Belirtilen tarihler arasında 2 bin YTL’lik başvuru bedelini ilgili banka şubesine yatıranlar, konut almaya hak kazanırken, konut adedinden fazla başvuru olması halinde noter huzurunda ‘konut alma hakkı ve belirleme kurası’ çekilecek. Daha az başvuru olması halinde ise TOKİ’nin belirleyeceği ve kullanıma açılacak bloklar arasında seçim yapılacak. Söz konusu işlemlerin ardından seçimi yapılan konutların yüzde 10, 15 veya 25’lik bölümünü yatıranlar, Mayıs ayında gayrimenkul sözleşmesi imzalayacaklar.

Borç bakiyesi ve aylık taksitler, sözleşme imzalama tarihine bakılmaksızın, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında, önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, tüketici fiyatları ve üretici fiyatları endeksi oranlarını içeren endeksler arasından en düşük olanına göre artırılacak. Kurayla konut satın alma ve belirleme hakkı kazanamayanlara ise daha önce ilgili banka şubesine yatırdıkları başvuru bedelleri, 25 Nisan 2006 tarihinden itibaren iade edilecek. Konutların teslim süresi, sözleşme tarihinden itibaren 16 ayla sınırlandırılırken, anahtar teslimi TOKİ tarafından belirlenecek program dahilinde gerçekleştirilecek.

Konut satın almak için müracaatta bulunanların kendileri, eşleri veya velayetleri altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı, bağımsız konutlarının bulunmaması şartı aranıyor.