4 Çimento Fabrikası Yeni Sahiplerine Devredildi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılan 9 çimento fabrikasından 4'ü, Rekabet Kurumu ve Fon Kurulu'nun onayının ardından yeni sahiplerine devredildi.

TMSF konferans salonunda düzenlenen törende, ihale bedelleri peşin ödenen ve işlemleri tamamlanan Lalapaşa, Bartın, Trabzon ve Standart çimento fabrikalarının devir teslimi yapıldı. Lalapaşa çimento fabrikası 166 milyon 500 bin dolar bedelle Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası A.Ş.'nin, Standart Çimento fabrikası 175 milyon 500 bin dolar bedelle Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin, Bartın Çimento fabrikası 48 milyon dolar bedelle Çimko Çimento ve Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin, Trabzon Çimento Fabrikası 81 milyon 250 bin dolar bedelle Aşkale Çimento Sanayii'nin oldu.

471 milyon 250 bin dolar fiilen tahsil edildi
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, firma yöneticilerinin katıldığı törende yaptığı konuşmada, bugün devri gerçekleştirilen fabrikalardan 471 milyon 250 bin doların fiilen tahsil edildiğini belirterek, fabrikalarının yeni sahiplerine ve Türk ekonomisine hayırlı olmasını diledi.