Adopen, Bini Aşkın Bayisine PVC Üssü Adını Verdiği Tesisi Anlattı

PVC sektöründe 7. üretim yılına giren ve bu süre zarfında büyük atılımlar gerçekleştiren Adopen, bini aşkın bayisini Antalya Belek'te toplayarak sektördeki gelişmeleri aktardı.

Çok kısa süre içerisinde sektörün ileri gelen markalarından biri haline gelen Adopen, üretimini Antalya'da 220 bin metrekare açık alan üzerine kurulu dev tesislerinde gerçekleştiriyor. Avrupa ve Ortadoğu'nun en gelişmiş PVC fabrikalarından bir olan bu tesisten 40'ı aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiriliyor. İhracata büyük önem veren Adopen, PVC üssü adını verdiği bu fabrikada hem Türk tüketicisi için, hem de ihracat yaptığı diğer dünya ülkeleri için kalitesi uluslararası kuruluşlarca tescillenmiş; pencere, kapı, kepenk ve panjur üretiyor. Şu an yurt dışında PVC fabrikası bulunan tek marka olan Adopen'in, 2003 yılında Tunus'ta faaliyete geçen fabrikasının yanında Rusya'da da tesis kurma, hedefleri arasında yer alıyor.

Adopen Genel Müdürü Ahmet Yazgan, toplantıda sektördeki gelişmeleri ve Adopen'in ulaştığı noktayı değerlendiren bir konuşma yaptı. Yazgan, kuruluşun hedefini şöyle açıkladı: "Bölgenin ve dünyanın PVC üssü olmak, ihracat rakamlarını yıldan yıla arttırmak, tüketiciye yeni ve kaliteli ürünler sunmak."

Çok kısa süre içerisinde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya bölgeleriyle bütün Türkiye'ye yayılarak çok hızlı bir çıkış sergilediklerini ifade eden Yazgan, Adopen'in gerek bayi yapısı, gerekse satış anlamında çok ciddi mesafeler alarak sektörde üst sıralarda yer alan bir marka haline geldiğini söyledi. Yazgan, sektörde yüzde 10–15 civarında bir büyümenin beklendiğini bildirerek "Bu başarımızın arkasında hiç kuşkusuz, ürün yelpazemizin çeşitliği, her türlü mimari detayın çözümlenebilir olması, ürün kalitesi ve bayilerin başarılı çalışmaları yatmaktadır" dedi. Toplantıya ekonomist gazeteci–yazar Deniz Gökçe de katılarak bayilere Türkiye'nin ekonomisi ve ekonomik gelişmeler hakkında bilgi verdi. Toplantıya bayilerin yanı sıra, yöneticiler ve iş dünyasının önemli isimleri katıldı. Toplantıda, bütün Adopen bayilerine başarılarından dolayı plaketler verildi. 2003 yılında en yüksek satışı gerçekleştiren ilk on bayi ayrıca ödüllendirildi.