Afganistan’da İşler İyi

Yurt dışında önemli taahhütlere imza atan Türk firmalarının atağı sürüyor.

Afganistan’daki enerji nakil hattı ve transformatör merkezleri yapımı ile ilgili açılan ihalede ön elemeyi geçen iki firma arasında bir Türk şirketi de yer aldı.

Barmek grubunun yurt dışına açılan firmalarından olan Barmek İnşaat, Afganistan’daki enerji nakil hattı ve transformatör merkezleri ihalesinde yeterli iki firmadan biri oldu. Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş.’den İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na (İMKB) gönderilen açıklamada, teklif zarfları açılan ihalede, Barmek Grubu’nun 110 milyon dolar teklifle birinci olduğunun tespit edildiği belirtildi. İkinci gelen firmanın 132 milyon dolar teklif ettiğinin öğrenildiği kaydedilen açıklamada, teknik ve ticari değerlendirmelerin devam ettiği ihalenin 15 gün içinde sonuçlanmasının beklendiği duyuruldu.

Yurt dışında çok sayıda taahhüdü izlenen Türk firması Barmek İnşaat, Avrupa’nın önde gelen firmaları Alstom, Siemens, ABB, Vatech gibi firmaların katıldığı Pakistan Enerji Bakanlığı’nın Ghazı-Baratha Hidroelektrik Santralı revizyonu projesi kapsamında 500 kV Rewat Trafo merkezi projesinin yapım işi için açılan ihaleyi kazanmıştı. Barmek İnşaat Pakistan’da ilk kez 1995 yılında trafo merkezleri yapımına yönelik Dünya Bankası kredisiyle finanse edilen 20 milyon dolarlık mukavele imzalamıştı