"Afrika Pazarıyla İşbirliğimiz Artacak"



Afrika’da başarılı yapı inşaat fuarları gerçekleştiren Boğaziçi İhtisas Fuarcılık Genel Müdürü Utku Bengisu’nun Etiyopya sunumu ile başlayan etkinlik, İMSAD Dış Ticaret Komitesi Başkanı İzocam İhracat Müdürü Ahmet Demirtaş’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Türkiye İnşaat Malzemeleri üretiminin büyük bir bölümünü İMSAD’a üye firmalar tarafından gerçekleştirildiğine vurgu yapan Ahmet Demirtaş; ikili işbirliklerini önemsediklerini ve özellikle Afrika’ya kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlerle hizmet götürdüklerini belirterek, bu işbirliklerinin arttırılarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

Etkinlikte ayrıca Etiyopya pazarında doğrudan yabancı sermaye yatırımlarında 3 milyar doları aşkın yatırımlarıyla 30.000 kişiden fazla Etiyopya vatandaşına iş imkanı sağlayan Türkiye’nin, Etiyopya için stratejik önemine vurgu yapıldı.

Afrika ile işbirliği ve ikili iş görüşmeleri programlarına devam edeceğini açıklayan Utku Bengisu, önümüzdeki aylarda Gana ve Nijerya programları ile sektör buluşmaları organize edeceklerini açıkladı.

200 Türk firması katılıyor

Etiyopya’nın tartışmasız en büyük yapı inşaat fuarı olan, Etiyopya Müteahhitler Birliği ve Point Expo organizatörlüğünde gerçekleşen 13. Ethio-Con Uluslararası Yapı İnşaat Fuarı'nın pazarın en önemli iş buluşması olduğuna dikkat çeken Utku Bengisu, son 5 yıldır 200'e yakın Türk firmasının katıldığını fuarın, Doğu Afrika’dan 11.000'in üzerinde ziyaretçisi olduğunu aktardı.

Reklam Goruntulenme Bolumu