'Afrika'nın Parlayan Yıldızı' Sudan, Türk Yatırımcıları Bekliyor



Genç Tüccar ve İşadamları Derneği (GETİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Aydın, 'Afrika'nın parlayan yıldızı' Sudan'ın Türk yatırımcıları beklediğini belirterek, ''Sudan'da Türk sermayesi için başta inşaat olmak üzere, finans, turizm, emlak, petrokimya, tekstil, gıda, mobilya ve perakende gibi sektörlerde cazip imkanlar ve fırsatlar bulunuyor'' dedi.

Aydın, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)'na bağlı Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu'nun (ESİDEF) öncülüğünde GETİAD iş birliğinde 75 Sudanlı firma temsilcisinin, bini aşkın Türk işadamı ile, ikili iş görüşmeleri yapmak üzere Antalya'da bir araya geldiğini hatırlattı.

Sudan işadamlarıyla tarım, tekstil, gıda, kablo, mermer olmak üzere anlaşma düzeyine gelen birçok görüşmeyi gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydın, ''Sudan, tarım ve inşaat sektörlerinde büyük yatırımlar bekliyor. Ülkede kıskanılacak düzeyde bir Türk hayranlığı var.

Alışverişlerde Çin'in, Almanya'nın veya İngiltere'nin verdiği fiyatla Türkiye'nin verdiği fiyat aynıysa Sudanlı tüccar Türk malı almayı tercih ediyor. Çünkü Türkiye'ye duyulan bir güven var. Sudanlı işadamları Türk işadamlarını örnek almış durumda'' dedi.

Sudan'ın yaşanan siyasi gerginlik dolayısıyla teknolojik açıdan çok fazla ilerleyemediğini belirten Aydın, şöyle konuştu:

''Sudan'la olan tarihi bağlarımızı ticari ilişkilerle pekiştirmeliyiz. Çünkü Sudan'da Türk yatırımcılarına karşı olumlu bir atmosfer var. Afrika'nın parlayan yıldızı Sudan, Türk yatırımcılarını bekliyor. Sudan'da Türk sermayesi için başta inşaat olmak üzere, finans, turizm, emlak, petrokimya, tekstil, gıda, mobilya ve perakende gibi sektörlerde cazip imkanlar ve fırsatlar bulunuyor.''