Afrodisyas Kazıları Yararına Özel Gece Düzenleniyor



Geyre Vakfı, Afrodisias Antik Kenti ve Müzesi’nin yararına 12 Aralık Cumartesi akşamı özel bir etkinlik düzenleyecek. Geyre Vakfı Başkanı Ömer Koç’un evsahipliğinde gerçekleştirilecek, İTÜ Maçka Kampüsü’ndeki Mustafa Kemal Amfisi’nde saat 19:00’da başlayacak etkinlik kapsamında, isim hamiliği yaparak bağışta bulunulabilecek dört  adet Sebasteion rölyefi tanıtılacak. Gecede, Soprano Isabelle CALS’a  piyanosuyla Antoine PALLOC’un eşlik edeceği “Reines” (Kraliçeler) repertuvarlı bir de konser verilecek. Kadınlar ve kadın yöneticiler üzerine kurulan Afrodisyas kültüne bir atıf olan konserden elde edilecek gelir de Afrodisyas kazılarına bağışlanacak.

Toprağın altındaki tarihe büyük destek

Sebasteion rölyefleri, adını güzellik tanrıçası Afrodit’ten alan ve Anadolu toprakları üzerindeki en eski medeniyet arasında yer alan Afrodisias Antik Kenti’nde bulunan Sevgi Gönül Salonu’nda sergileniyor. Dokusuna zarar verilmeden ve son derece duyarlı bir yaklaşımla Geyre Vakfı tarafından yaptırılan Sevgi Gönül Salonu’nda teşhir edilen rölyeflerin replikaları, orjinal eserlerin nasıl yerleştirildiğine dair gerçek veriler sunuyor.

Geyre Vakfı bu yıl, 33 yıl önce İzmir Müzesi’ne yollanan ‘Portico Frizleri’ni Afrodisias’a geri döndürerek tarihe önemli bir katkıda bulunmuştu.

Konser Programı
Sanatçılar Isabelle CALS (Soprano) ve Antoine PALLOC (Piyano)
Tarih: 12 Aralık Cumartesi
Yer: Mustafa Kemal Amfisi, Yabancı Diller Binası, İTÜ Maçka Kampüsü, Maçka, Istanbul
Kokteyl  :  19:00
Konser   :  20:00